Brzi savjet: kako napraviti kremastije nisko šećer sladoled

Da, ponekad pokušavamo imati naš kolač (er … sladoled) i pojesti ga tako da napravimo sladoled niske šećera i niske masti. Naš najveći problem s ovim receptima zapravo nije toliko okus, već činjenica da sladoled obično završava tvrdu stijenu i puno kristala leda. Nije tako privlačan.

Osim što je sladoled okus bogat i ukusan, šećer, žumanjci i puni masni kremi sve pomažu da sladoled bude kremast i mekan, ometajući formiranje ledenih kristala. Kada smanjimo prisutnost tih sastojaka, sladoled će se više smrznuti i s većim kristalima leda.

Ali postoji nada!

1. Izgubite sladoled niskog šećera za duže – Dodatni par minuta pomaže slomiti veće kristale leda u manje komade, dajući sladolinu glatku teksturu.

2. Koristite kukuruzni škrob u bazu – Samo žličica ili kukuruzni škrob pomoći će zgušnjavanju baze sladoleda bez dodavanja dodatnih masnoća, a rezultirajući sladoled će i dalje okusiti kremasti. Jeni Britton iz Jeni’s Splendid Ice Cream zapravo voli koristiti kukuruzni škrob umjesto žumanjaka u svom sladoledu jer voli čišći okus. A njezina je metoda tako jednostavna!

3. Dodajte nešto piće – Alkohol se ne smije zamrzavati, tako da može pomoći u održavanju ledenih kreme s niskim šećerom. Sladoledni guru David Lebovitz preporučuje više od tri žlice od 40 otpora po litru sladoleda. Također preporučuje korištenje votke ako ne želite utjecati na okuse sladoleda, ali druge likere kao što su Grand Marnier i kirsch mogu biti zabavne za igru!

Imate li kakvih savjeta za bolje sladolede niske šećera i niske masnoće?

Povezano: Prilagođeno sladoled: 5 savjeta za stvaranje vlastite sladoledne arome

(Slika: Emma Christensen)