Book Review: Kruh Baker’s Apprentice Peter Reinhart

Peter Reinhartov instant klasik Baker Baker’s Apprentice (Deset brzina pritisnite), nosi titl Učenje umjetnosti izvanrednog kruha, što je prikladan opis njegovog temeljitog, ali prijateljskog uvoda u izradu kruha. Reinhart je učitelj koji je strastveni o kruhu, a taj glas prolazi kroz svaku stranicu.

Započe sa fascinantnom pričom o otkriću tehnike vrenja u pekarnicama u Parizu. Zatim ulazi u metodu i tehniku ​​i objašnjava dvanaest faza kruha, s lijepim i obilnim fotografijama koje ilustriraju svaki korak.

Ostatak knjige obuhvaća čitav niz recepata koji nadilaze osnovne francuske keljke – nekoliko vrsta kiselog tijesta, challaha, ljepljivih kolača, kukuruza, raži i najljepše pizze koju ćete ikada napraviti.

Svi recepti lako se mogu slijediti bez jasnog razumijevanja kolačeve formule formule koju Reinhart koristi, no ovaj sustav pruža mogućnost širenja receptura kako bi se razvio pravi razumijevanje procesa proizvodnje kruha. Reinhart kaže: “Znanje je moć i mislim da je učiteljski posao sve o osposobljavanju svojih ili učenika, bez obzira na predmet”, a to je osnaživanje upravo ono što on nudi kroz ovu knjigu.

• Kupnja od Amazon
• Kupnja od Powellsa
• Reinhartov blog s novim formulama i testerskim bilješkama