Baby mrkve i Rushmore

Ovo će zvučati čudno. Ali od svih hrane zavodljivih scena u filmovima, ovo je naš omiljeni. Dok je elegantni piknik u Catch a Thief (“noga ili dojka?”) I krasna jela za stolna jela u Tom Jonesu (jastoga, piletina i kamenica) su oba klasika, čudna, suptilna ponašanja bebe mrkve na tanjuru u Rushmoreu (1999) zaslužuju romantičnu kategoriju svoga vlastitog.

Ova prepredena komedija priprema škola je vrsta filma u kojoj su pisma lažljiva pisma, a na tajnim se mjestima voze bicikli. Glavni likovi – nerdy wunderkind, Max Fischer (Jason Schwartzman), depresivno industrijski gospodin Blume (Bill Murray, dolje), i Rushmore akademija osnovna škola učiteljica Miss Cross (Olivia Williams, gore) – svi prostiru liniju između odrasle dobi i djetinjstva. Tako i njihova hrana.

Odrasli piju limunadu iz plastičnih šahtova; 15-godišnji dramatičar pijan i neuredan na šampanjskim koktelima; brijač i njegov sin jedu TV večere u svojim kaputima; a informator koji nosi zlokobne vijesti nudi sok od jabuka i izbor sendviča od tune ili maslaca od kikirikija.

Tri nevjerojatna prijatelja: gospođica Cross, gospodin Blume i Max su zajedno provodili dosta vremena zajedno – pohađaju školske utakmice za hrvanje, muzeje i akvarije – ali jednog dana g. Blume pada kući gospođice Cross i nalazimo se sami.

Miss Cross odgovara vratima koja nose malu pločicu s nekoliko dječjih mrkve: “Upravo sam stigao kući i imam malo snacka”, kaže tiho, kao objašnjenje. “Imati malo mrkve”, promatra Blume, neprilike stoji na trijemu. Postoji stanka. Počeli su govoriti o odsutnom Maxu, ali razgovor se zaustavlja. – Želiš mrkvu? – pitala je gospođica Cross. Imat ću jedan od njih “, kaže gospodin Blume i uzme sićušno grickanje, pažljivo drži mrkva na usta. I tako počinje.

  • Više o filmu: Rushmore na IMDB-u
  • Više o dječjim mrvicama: Kako su mrvice od mrvice napravljene: obilazak iza prizora berbe s mrkvom

Celluloid Kuhinja je klasični stupac koji je vodio na The Kitchnu od 2006. do 2007. godine, koji je promatrao mnoge ikonike trenutke hrane i pića u filmovima. Ovog mjeseca odlazimo natrag kroz neke od naših favorita, očekujući ovogodišnji nastup Oscara. Uživati!