Awesome Achars! Indijski odgovor na žitku

Duhan zeleni čili s kiselinama. Mango kiseli krastavci s piskavicom i kardamom. Svijetli žute cvjetače s kurkuma. Indijski achari gotovo su previše dobro da se nazivaju začini.

Zapravo, achars su izuzetno raznovrsna vrsta krumpira. Mogu se izrađivati ​​od voća ili povrća, te biti slatki, pikantni ili kiseli ovisno o korištenim začinima i okusima. Mala količina gingery pickle može uravnotežiti okuse u začinjenom curryju, dok kiselo može poslužiti kao predjelo s papadom. Achar se također može miješati sa svježim povrćem kako bi se brzo salata. Bez obzira na to kako se koriste, ove kisele krumpiriće imaju za cilj poboljšati zdjelu i dodati nove dimenzije okusa.

Za razliku od kiselih kiselih solja koji se uobičajeno koriste u Sjedinjenim Američkim Državama, ti indijski krastavci obično se proizvode uljem. Visoke koncentracije soli i očuvanja začina kao što su kurkuma čuvaju krastavci sigurni da jedu dulje vrijeme, čak i bez hlađenja. Tradicionalno, obitelji u Indiji čine ljeti tijekom ljeta za jelo u nadolazećim mjesecima.

Indijska tržišta nose široku paletu komercijalno proizvedenih achar, ali je također vrlo lako napraviti ih kod kuće:

MangoThokku – Mango Pickle od Show Me Curry
Karfiolna žitarica iz indijskog okusa
Gajar Achaar – mrkva s keljom iz Khana Pakane
Mirchi-Ka-Achar – zeleni čaj od mojih kreativnih okusa
Limbu Ka Achar – limunski papar od PtitChef

Poznajete li ovaj indijski jelo? Imate li omiljenu vrstu?

Povezano: Brzi tjedan obroka: Make-Ahead Indian Dal

(Slika: Flickr član RMT licenciran pod Creative Commons)

  Ali je poslušanje mesa pred kuhanjem vredno dodatnega napora?