7 stvari Smart Cruisers uvijek rade

Ako ste bili na krstarenju, vjerojatno ste uočili pametne krstaše iz nautičke milje. Oni su oni koji klinkli Champagne na zalazak sunca koji gledate bar koji ste otkrili tek sinoć, ili razgovarate sa svojim prijateljima na brodu putem walkie-talkija.

Ali ne morate biti iskusni brodski putnici (ili slijedite jedan oko) kako biste iskoristili svoje iskustvo u krstarenju. Jednostavno slijedite ove navigacijske karte (plus ne!) I zajamčeno vam je da imate dobar put.

(Slika: Trish Friesen)

7 stvari Smart Cruisers uvijek rade

1. Razmislite o “garancijskoj kabini”.

Zajedničko je romantizirati ideju stajanja na rubu balkona stola s čašom šampanjca, no svaka soba koja se bavi otvorenim prostorom dobiva se na vrhuncu. Ako biste željeli iskoristiti svoje krstarenje izvan granica svoje kabine, jedan hack za koji mnogi ne znaju je mogućnost rezerviranja “kabine za jamstvo”, koja je kôd koji vam omogućuje da krstarenje odaberete svoju kabinu.

Naopako u sobu ruleta je ona nudi najjeftiniji zbivati ​​(i rijedak potencijal za nadogradnju). Nedostatak je što možete biti u unutarnjoj kabini iznad noćnog kluba. Prije nego što rezervirate, odlučite ako ste spremni riskirati se na svojem gnijezdu.

2. Proučite raspored broda unaprijed.

Bilo da plovite na 148 putničkom brodu ili 6,296 putničkih mega-plovila, mudro je proučiti raspored prije nego što skočite na brod. Dok se planovi paleta zalijepljuju na zidove, lako se zbuniti. Nemojte napraviti istu pogrešku koju sam učinio i izgubiti prvih nekoliko sati hodanja u krugovima.

Pro tip: Neki brodovi pokazuju gdje se nalazite na brodu s porukama upletenim u tepisi ili rasvjetom.

(Slika: Viking krstarenja)

3. Provjerite svoj brod BYOB pravila.

Pravilo donijeti-vlastito-alkohol varira široko od krstarenja do linije krstarenja, ali uvijek je vrijedno provjeriti pravila vašeg broda, s obzirom na naplatu za onboard alkohol. (Većina krstarenja ne uključuje cijeli niz alkohola u vašoj naknadi, osim ako ne plovite luksuznom linijom kao što su Seabourn, Silversea, Regent ili Crystal).

Disney Cruise Line omogućava gostima 21 i starijima da na početku plovidbe donesu dvije boce neotvorenih vina ili šampanjaca (ili šest piva) i dok je politika karnevalskog krstarenja malo stroža – dopuštaju samo jednu bocu vina ili šampanjac po kabini i samo na dan ukrcaja.

4. Paketirajte bitne predmete u torbi za nošenje.

Budući da čekana prtljaga često traje nekoliko sati kako bi stigla u vašu kabinu, mudro je imati nekoliko osnovnih stvari u vašem prenošenju. Spremite sve što vam je potrebno za vaš prvi dan – toaletne potrepštine, kupaći kostim, prekrivač, šešir, sunčane naočale – u vrećici za nošenje koja je dovoljno snažna da bi održala vaše osnove i elegantno dovoljno za blagovaonicu ili bazen.

5. Rezervirajte restoran unaprijed.

Osim velikih blagovaona i velikih buffeta, većina velikih brodova nudi gostima mogućnost ručavanja u specijaliziranim restoranima s uslugom bijele rukavice i pogledom na more iz svakog stola. Postoji dodatna naknada (obično u rasponu od $ 25 do $ 75 po osobi), ali doista vjerujem da vrijedi razočarati se.

Jedini ulov: Tablice mogu brzo rezervirati. Rezervirajte svoj boravak prije vašeg putovanja.

P.S.: Ako putujete s djecom, većina glavnih linija nudi posvećena djeca programiranje za djevojčice od 3 i više godina besplatno. Ako je vaše dijete starijelo od 6 mjeseci i mlađe od 3 godine, nemojte se smijati – većina brodova ima rasadnike s odličnim sjedećim mjestima i odgovarajućim igračkim područjima koja koštaju oko 10 USD po satu.

6. Naručite poslugu u sobu.

Još jedan vrijedan razočaranje? Posluga u sobu. Ako se osjećate kao da pijuckate kavu i jedete kroasan u udobnosti vlastite kabine, naručite poslugu u sobu (uključeno u cijenu većine jedrenja) za malu dostavu u rasponu od 4 do 8 dolara, ovisno o brodu.

Moje omiljeno vrijeme za prsten za ovu nebesku, 24-satnu uslugu je ujutro kada se sve što želim je staviti na fluffy haljinu i nosh na pladanj svježe pečene bol au chocolate kolači.

7. Planirati dan na brodu (dok su svi ostali na kopnu).

Boravak na brodu dok su svi ostali na kopnu je idealan način za korištenje sadržaja – bazen, spa, penjanje, klizalište (!) – bez gužve.

Jedna stvar koju uvijek preskačem

Cruise linije često outsource ekspedicije na kopnu. S druge strane, lokalni stručnjak vodi tu djelatnost; S druge strane, iskustva su često skupa i nedosljedna. Nakon brojnih frustrirajućih izleta na obali, ja sam veliki obožavatelj istraživanja pristaništa sam (i vlastitim tempom).

Kako iskoristiti svoje iskustvo u krstarenju? Dodajte svoje ideje u komentare u nastavku!