5 stvari koje trebate znati prije nego što kupite ugljen roštilj

Evo stvari o ugljenom roštilju: nadahnjuje duboku lojalnost. Šanse su da, ako ste # # ugljikohidrat, sve ste na putu. Možda je to činjenica da zahtijeva određenu količinu strpljenja i strategije da dobije Goldilocksovu vrstu i nježnost, ili je možda da se osjeća kao pravi hobi, možete provesti subotnje poslijepodne vježbanje i usavršavanje.

Ako ste spremni pridružiti se legijama odanih fanova ugljena, bez obzira na razlog, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati prije kupnje.

1. Oni su relativno pristupačni.

Dobra vijest za obožavatelje drvenog ugljena je da, uglavnom, ugljen roštilji neće razbiti banku. Da, možete pronaći superfanzivne opcije koje će vam pokrenuti blizu 1000 dolara, ali mali roštilj na drvenom ugljenu može biti vaš za 20 dolara ili manje. Čak i veći modeli imaju tendenciju da se spuste u vrlo razumne iznose od 100 do 150 dolara.

2. Oni dolaze u svim veličinama.

Ako mislite da želite prijenosni roštilj na drvenom ugljenu koji biste mogli uzeti kampiranje ili koristiti na prtljažniku, postoje super-male mogućnosti koje bi mogle biti savršene za vas. S druge strane, možete pronaći i divovske, profesionalne modele koje možete upotrijebiti za pušenje nekoliko redova rebara. Govorimo o razlici između 140 četvornih inča i 700 četvornih centimetara prostora za kuhanje. Prije kupnje razmišljajte o tome kako ćete ga koristiti kako biste bili sigurni da ćete imati dovoljno mjesta za sve što zamišljate.

3. Postoje tri glavna stila.

Kuhinjski ugljen roštilj je klasični koncept – to je u osnovi metalna kugla na nogama, a ugljen sjedi na dnu. Ovo je najjeftiniji i najraznovrsniji izbor.

Zatim tu su keramičke roštilj, najpoznatiji Big Green Egg. Ovo je najsvestranija verzija ugljenog roštilja, roštilja i pušenja te pečenje pizze na 500 ° F. (To je također najskuplji).

Konačno, tu je i roštilj s barelom. Izgleda slično tipičnom plinskom roštilju, zaobljenom na vrhu i dnu, sa zglobnim vrhom. Idealna je za velike projekte pušenja.

4. Oni mogu biti zvijer za čišćenje.

Bez obzira na verziju koju kupujete, morat ćete se baviti pepelom i nakupljanjem, pa će sve što će taj proces učiniti pomalo lakše biti dobrodošlo. Budite posebno oprezni u malim roštilama koje morate prebaciti da biste ih ispraznili – možda biste koristili svoj grill što je manje moguće kako biste izbjegli glavobolju.

5. Vi svibanj želite ulagati u nekoliko ključnih dodataka.

Rasvjeta ugljen roštilj može biti malo lukav. Na dnu se nalaze ugljeni roštilj s malim propan pločama kako bi vam pomogli da prenesete ugljen na svjetlo, što bi moglo biti korisno onim danima kada ne želite napraviti večeru u produkciju i želite ubrzati proces.

Ili biste mogli dobiti dimnjak ugljena. Nije skupo (od 10 do 15 dolara) i brz je, lakši način bez tekućine da biste dobili vruće ugljen. Ispunite ovaj šuplji metalni cilindar drvenim ugljenom, stavite ga na vrh roštilja i koristite novine ili lakši kocke da biste dobili vrući ugljen. Zatim prebacite vruće ugljeve na roštilj i kuhajte.

Naš odabir: Weber Rapid Fire Chimney Starter, 15 dolara

Još jedna dodatna vrijednost za kupnju? Površinski termometar za roštilj. Sve što se drži ugljenom na položaj na vjetru može utjecati na vašu temperaturu.

Naš odabir: Taylor Grill površinski termometar, $ 10 na Williams-Sonoma

Neke dodatne napomene o ugljenom roštilju

  • Ako iznajmljujete ili posjedujete kuću s drvenom palubom gdje većina vašeg roštilja možete, ugljen roštilj ne smijete dopustiti – ili najbolja ideja. Leteći pepel i iznimno velika toplina mogu biti opasnost od požara.
  • Plinski roštilji zamjenjuju verzije drvenog ugljena kao cjelogodišnji ključ, pa ako planirate kupiti jedan, morat ćete kupiti! Ako želite pričekati i proširiti prodaju, djelujte brzo kad vidite da su označene jer se neće pohraniti u trgovini dalje u ljeto (iako ih i dalje možete pronaći na mreži).