5 savjeta za pretvaranje vaših omiljenih recepata u usporivač

Ja sam veliki ljubitelj spora kuhala. Nije za svakoga, ali za mene, volim biti sposoban sabrati polagani kuhalo u jutro (kad imam vremena) i znati da će biti vruće i ukusno večerom (kad je vrijeme u kratkom robu). Dobio sam prilično dobre pri uočavanju recepata s sporim potencijalom za kuhanje tijekom godina. Evo moj najbolji savjet.

1. Odaberite pravi recept: Juhe, brazi, čak i mnogi sokovi – to su polagani zeleni kuhalo. Potražite recept koji ima vrijeme kuhanja čvrste satnice ili više, onaj koji se mjehuriće na leđnom plameniku ili toploj peći bez potrebe za vašom pažnjom vrlo često. Ove recepte možete gotovo uvijek točno slijediti i zamijenite pećnicu za pećnicu za poslijepodne u sporom štednjaku.

2. Kada (i Što) pre-kuhati: Volim spore recepte za kuhanje koji ne uključuju ništa više nego sve što je u loncu i pritiskanje gumba za kuhanje, ali to ne radi sa svakim receptom. Evo što radim:

  • Veliki komadi mesa: Velika ramena, račići za noge, pečenja, itd. Ne treba prethodno kuhati. Kuhati će sve na putu u sporom štednjaku, postajući tanjur i svilenkasto u tom procesu. Ako imam vremena, zalijevam izvan mesa za dodatni okus, ali to nije čvrsto i brzo pravilo.
  • Mali komadi mesa i mesa: Mali komadi mesa veličine ugriza, poput komadića kobasica ili mrvica hamburgera, bolje su i bolje se uklapaju ako su zasušeni na pećnici prije nego što odlaze u sporo kuhalo. Ako ne, tekstura je često smiješna i jelo završava pretjerano masnim.
  • Luk i češnjak: Smatram da kuhanje luk i češnjak na stovetopu daje im bolji okus i teksturu, a vi ste izbjegavali pretjerano luk ili okrutno okus u posudi. Pre-kuhanje nije 100% potrebno, a ja ga preskočim ako budem zaokupljen vremenom, ali uvijek volim okus konačnog jela bolje kad to učinim.
  • Sve ostalo povrće: Ma. Nemojte ih prethodno kuhati. Prethodno kuhane biljke će završiti pretjerano kuhanje u sporom štednjaku, a gljive veggije nitko ne misli na ukusan obrok.

3. Odabir postavke visoke ili niske topline: Spori štednjaci rade polagano do temperature (oko 210 ° F na većini kuhala), a zatim držite tu temperaturu koliko dugo to kažete. U postavci “HIGH”, sporo kuhalo brzo dolazi do temperature; na postavci “LOW”, to se gori sporije – bilo kako krajnji rezultat je isti. Ono što je stvarno važno je kako dugo želite kuhati hranu koja nas vodi do sljedećeg savjeta.

4. Koliko dugo kuhati jelo: Za vrijeme kuhanja, idite na svoj izvorni recept. Ako je izvorno vrijeme kuhanja bilo oko sat vremena, obično kuham 4 sata na HIGH u spornom štednjaku, a definitivno ne više od 6 sati – obično složene tjestenine, juhe od juhe, piletina ili morski plodovi i vegetarijanska jela. Ako je izvorni recept bio više od sat vremena, recept često se dobro kuha na 8 sati ili više na LOW – obično brašnima od mesa i sporim kuhama poput chili.

5. Kada dodati povrće: Povrće u sporo-kuhanom jelu može biti lukav jer mnogi od njih se okreću šuškati nakon samo nekoliko sati kuhanja. Na početku kuhanja mogu se dodati luk, krumpir, mrkve, zimski tikvice i ostalo tvrdo povrće i dobro se obaviti za svaku duljinu kuhanja. Povrće kao što je brokula i cvjetača može se nositi s nekoliko sati kuhanja – dodati ih na početku kuhanja posuđa za 4-6 sati ili ih dodati u sredini kada nešto kuhati nešto duže. Nježno, brzo kuhanje povrća kao što su grašak, kukuruz, špinat i ostali zeleni proizvodi trebaju biti dodani samo u spor kuhalo u posljednjih pola sata kuhanja.

Imate li još savjeta za pretvaranje recepata u spor kuhalo? I osobito uspješne recepte za dijeljenje?!

(Slika: Emma Christensen iz receptora za sporo kuhanje): recepti s korijenima od povrća i slanutak od Kitchna)