5 savjeta za izgradnju proračunskog stola

Linsayova veganska vrtna kuhinja

(Slika: Gina Eykemans)

Spremanje novca na namirnice nije samo premijerna metoda za boravak u crnoj boji, ali je i sjajan način preusmjeravanja sredstava na druge stvari. Mislim, ako dobro jesti i još uvijek staviti na stranu novac za veliko putovanje ili novi telefon, zašto ne, u pravu?

Jedan od mojih najmoćnijih alata za održavanje naših troškova hrane je održavanje ostava (ormari, hladnjak, zamrzivač) koji je prijateljski s našim proračunom. Kako ispunjavam to može imati ogroman utjecaj na naše financije.

Evo nekoliko strategija za izgradnju ostava koja će vam također pomoći da dobro jedete dok ne prelazite proračun:

1. Znati svoje granice.

Ako ste uspostavili proračun za hranu, znate koliko novca morate raditi. To bi uvijek trebalo biti vaš glavni princip kada se radi o kupnji namirnica. Pogledajte što morate potrošiti, a zatim poduzmite najbolje izbore s tom doplatkom.

2. Pronađite svoje favorite na prodaju.

Budite u potrazi za redovitim spajalicama na prodaju. Ako možete kupiti tri limenke vašeg omiljenog umaka od rajčice na prodaju za istu cijenu kao i jedna prodaja, onda to učinite. Možete koristiti jedan ovaj tjedan i sakupiti dodatke u spremištu.

Izgradnjom zaliha znači da možete kupiti svoju ostava, odabirom od stavki koje ste već kupili na prodaji umjesto da plaćate puni pop kasnije.

(Slika kredita: Jessica Fisher)

3. Usredotočite se na osnovne, jeftine sastojke.

Sastoji se od proračuna da se vaše planiranje obroka usredotočite na predmete koji su već prilično jeftini za početak, a prodaja ne odstupa.

Izaberite predmete kao što su slatki krumpir, riža, grah, konzervirana tuna, piletina i jaja kao građevni blokovi za velike obroke. Općenito su zdravi i jeftini, za dizanje.

4. Kupujte u rasutom stanju.

Iako nisu sve skupno kupnje najviše štedljive (Costco ginormous pakete ukusnih stvari koje ne trebaju, gledam vas), kupnja velikog paketa često vam može pribaviti najnižu jediničnu cijenu.

Naša obitelj može brzo proći kroz 10-funti vrećice riže, ali ne brinite ako vaše kućanstvo nije tako velika kao i naša. Provjerite skupno otpatke lokalne trgovine zdrave hrane. Moji klijenti nude najbolje cijene na žitaricama i začinima koje mogu kupiti u malim obrocima po težini.

5. Izvršite izazov za ostava.

Očistite starije zalihe i rotirajte sastojke tako što ćete svaki puta tako često izazvati izazov.

Nikad nisam bio onaj koji je potrošio sve što sam kupio za tjedan dana. U sljedećem tjednu ima uvijek malo prijenosa. Usredotočim se na prazno oslobađanje svoje osobe dvaput godišnje kako bih spriječio otpad, iskoristio stvari za koje sam zaboravio, i pojesti ono što sam već potrošio na novac.

Kako se kupujete na način koji vašu maloprodajnu trgovinu održava nisko? Imate li savjete za istezanje sastojaka ili što najviše iskoristite za kupnju hrane?