5 savjeta za hosting ljetne crvene stranke

Imam dva izvanredna gastronomska prijatelja koji me uvijek pozivaju na improvizirane obroke domaće ricotta i pržene galete rajčice, degustaciju novih kupnje sira ili salata od bobica od limuna i kapara na svježe pečeni kruh i torta od citrusa od kukuruza s kremom Fraiche. (Dobivate ideju, ja sam sretan prijatelj.) Morao sam zaustaviti sve svoje gostoprimstvo i proširiti neke od mojih, s velikim hrpom svježih kreveta i voćnih preljeva bien sur.

Nakon što smo podijelili još jedan razgovor, ugodan obrok, shvatio sam da ova okupljališta – oko-crêpes ideja imaju noge. Zapravo, crpići mogu biti moj novi omiljeni platno za izradu sezonskih proizvoda. Svatko može liječiti svoju crkvu prema njenom ukusu, a gosti se osjećaju posebno dobro za stolom. I nije li to sve ono zabavno? mislim da da.

5 Savijeti za Hosting Crepe Party

1. Čuvajte crpe gore u donjoj peći.
Prije nego što stignete svoje goste, napravite svoje krevete u dobro začinjenu / masnoću tava (ili još bolje, crępe pan!). Stavi ih na lim za pečenje s trakama papira za pergamente između svakog krepta. Pećnicu treba postaviti na 200-250 °. Križevi će se zadržati tamo bez sušenja previše oko dva sata, dati ili uzeti hrskav rub ili dva. Pergament olakšava premjestiti na vaš drugi crpepe bez palačinke držati zajedno.

2. Držite topla sezonska i zabavna.
Sam služio bezbroj sirupa, džemovi, umaci, voće, jogurti, orašasti plodovi i tretira kako bi završili u našim crêpes. Imajući puno izbora čini atmosferu kapriciozan i poseban. Omiljeni preljev bio je sitna posuda puna preostalih čokoladnih ganachea. Dopustite mi da vam kažem da malo širenje čokolade pomiješane s javorovim jogurtom i pregršt jagoda bila je nebeski dodatak! Posluživanje umak od karamela i prskanje i drugi omiljeni djetinjstvo odmah stavlja osmijeh lica za odrasle.

3. Idi ukusan.
Preskoči sve što sam upravo predložio i idem suprotnom smjeru. Volio bih ponovno stvoriti ovu istu zabavu, ali za ranu ljetnu večeru i služiti crêpes uz nekoliko obrtničkih sireva, svježe bilje, orah i chili ulje, domaći pesto i tvrdo kuhana jaja. Zar to ne znači da ste gladni samo razmišljate o tome?

4. Pripremite tijesto za tijesto unaprijed.
Bez obzira idete li slatkom ili ukusnom rutom, nalazim tijesto od krepta koja se odmarala oko osam sati kako bi bila više okusa i jednostavna za rad. Čitao sam to na francuskom hranu blog natrag kada i pretplaćeni na to napraviti korak naprijed od tada. Osim toga, razbije se vrijeme pripreme, omogućujući vam da se usredotočite na krepe na štednjaku i sve vaše ukusne napitke dolaze stranke.

5. Opustite se! crpi miris strah.
Otkrio sam da više zaboravim na crpi na tavi, to bolje izlaze. Mislim da sam prestao prodding i agitating moje crêpes i oni ste dobili puno bolje. Zato nemojte napustiti sobu i početi čitati knjigu ili bilo što, ali zdrava tri ili četiri spokojna minuta na štednjaku za prvu stranu je kritična. Drugi flip će ići mnogo brže, ali zrak na strani zlatno-smeđe marame, a ne blijedo plavuša.

• Recept: Koristio sam ‘Sweet Crêpe Recipe’, omiljeni moj omiljeni (ima pivo u tijesto!)

Povezano: Vrijeme ručka za ručak: Korištenje ostataka

(Slike: Leela Cyd Ross)