5 Pravila za bolju salatu za ručak, prema Sweetgreenu

Salata od cvjetača currya

(Slika: Sweetgreen)

Jedina stvar trendovita od naručivanja salate od Sweetgreen za ručak u New Yorku jest čeka crta za salatu. I dok bi moglo izgledati malo smiješno čekati dugu liniju za nešto poput salate, valja napomenuti da to nisu samo neke salate – postoji nešto čarobno i nadahnjujuće svake Sweetgreen salate koju sam ikad pokušao. Oni su srdačni, zadovoljavajući i smiješno ukusni. Neki od njih čak nemaju zelje. Dakle, koja je njihova tajna?

Pitao sam kuhar Michaela Stebnera o Sweetgreenu da mi kaže pet pravila za stvaranje bolje salate za ručak. Ispada da ne trebate živjeti uz Sweetgreen da biste dobili puni doživljaj.

1. Izaberite jedan ili dva sezonska povrća.

Sezonsko povrće uvijek je najbolje. Upravo sada, dok idemo u hladnije mjesece, predlažem bazu čvršćih sastojaka poput toplih gljiva, koje čine mastan i dodatak za bilo koju salatu, kao i cvjetače i prokulice.

2. Dodajte zanimljive proteine ​​za punjenje obrok.

Eksperimentiranje s različitim vrstama izvora proteina kao što su avokado, žitarice, slanutak, orašasti plodovi ili tofu mogu dodati novi, okusni element salati. Ove vrste biljnih naprijed proteina također vam pomažu da ostanete puni i pripremite za čišćenje obroka.

Shroomami salata

(Slika: Sweetgreen)

3. Koristite različite teksture kako biste dobili dimenziju salate.

Miješanje hrskavosti sirove repe s glatkom teksturom kozjeg sira stvara stvarno fantastičnu ravnotežu u teksturi. Uključivanje sastojaka kao što su sirovi kupus, korijen celera ili žitarice poput quinoa, farro i pšeničnih plodova mogu povećati salatu, dajući mu dimenziju i okus.

4. Izrežite sve svoje sastojke do otprilike iste veličine.

Kako biste osigurali da svaki ugriz nudi idealnu mješavinu okusa i tekstura, rezati svaki od vaših sastojaka na otprilike istu veličinu. Na taj način možete kušati i doživjeti različite okuse i teksture sa svakim ugrizom.

5. Obucite se kod kuće.

Korištenje nekoliko osnovnih sastojaka i štapića možete jednostavno staviti svoje vlastito pranje u kuću – i to čini veliku razliku u okusu salate. Jedna od mojih omiljenih novih zavjesa za pada koje je lako napraviti kod kuće ima umak od soje, rižin ocat, đumbir, češnjak, čili i voda. Odijevanje je ključ za vrstu salate s kojom ćete završiti. Lakše zavjese mogu upotpuniti lakše salate; težih zavjesa zahtijevaju snažnu salatu ili čak kupus.

Čitaj više: 6 Salata odijevanja za poznavanje srca