Vivino App är mitt nya favorit sätt att hålla koll på vin

(Bildkrediter: vivino)

När du börjar bli intresserad av vin och vill lära dig mer, är det första som folk kommer att berätta för dig att det bästa sättet att lära sig om vin dricker mer av det. Att hålla reda på det vin du gillar kan dock vara smärtstillande. Skriver du saker i en anteckningsbok? Håller du bara en mental notering av vad du vill?

Det finns några vinprogram där ute för din telefon som hjälper till att hålla reda på det vin du dricker, men jag hade inte hittat något som jag gillade förrän i förra veckan.

(Bildkrediter: vivino)

Förra veckan åkte jag till Napa för första gången och upptäckte Vivino-appen som hjälper dig att lära dig om och hålla reda på det vin du försöker. Det har funnits sedan 2009, men det var första gången jag hade provat det.

Hur det fungerar

För att starta skapar du en snabb profil för att lagra alla viner du dricker. Då, när du har en ny flaska vin tar du helt enkelt ett foto av vinets etikett med appen och det identifierar flaskan. Du kan skriva vad du tycker om vinet, betygsätta det och se vad andra människor tyckte om det också.

Appen håller också reda på allt du försöker och gör rekommendationer baserat på vad du har haft hittills. Jag gillar särskilt den här funktionen eftersom jag verkligen inte vill hålla koll på vin jag gillar i en anteckningsbok eller titta upp på vinet online för att lära mig mer om det. Så enkelt!

Försök: Ladda ner Vivino App – Free, eller $ 4,99 för premiumversionen