Varför jag hatar B & Bs

I en av mina favorit-någonsin Gilmore Girls-episoder, går Lorelai och Rory på en vägresa, går vilse och befinner sig, desperata för mat och vila, vid Cheshire Cat, en blomstrande, chintzfylld New England B & B. Efter att ha chattat med den unnervingly perky Laura Ashley-klädda proprietressen, tar Lorelai Rory åt sidan och säger, “Vi måste lämna denna plats omedelbart.”

Men deras hunger och utmattning blir bättre för dem och de stannar, bara för att hamna fångade i sina rum, för rädda för att gå förbi de andra gästerna som samlas ner för den obligatoriska cocktailtiden. Lorelai förklarar för Rory att de inte kan ta chans och rusar förbi dem för att fly undan för att “om de fångar oss klämmer de på oss som lexar. Och du vet vad det betyder.” Chitchat “. Mage-churning, sinnessjukdom, själ -deadening chitchat. ”

Som alltid talar Lorelai Gilmore min sanning. Jag skulle också hellre svälta eller äta på en måltid av gamla Certs än uthärda den tvångna kamratskapet och över-bonhomie som för mig i stor utsträckning definierar B & B-upplevelsen.

Jag inser att vissa kan protestera på att jag är för svår på en sådan älskad amerikansk weekendresa tidsfördriv. Jag vet att det finns många allvarliga och dedikerade gästgivare och några underbara “B & B-ers” som jag förmodligen skulle vilja under olika omständigheter. Jag vet att många människor tycker att det hela är positivt charmigt.

Jag är inte ett av dessa människor.

Jag erkänner: Jag har (upprepade gånger) tagits in av löften om historisk charm och avkopplande rustikhet; solupptäckta bilder av glänsande antika möbler och lugn utsikt över landet; för att inte tala om hängivenhet av hemlagad scones, “världsberömda muffins” eller “bästa någonsin ägg baka. ”

  Stop, hvad du laver og lav disse Baby Groot Cupcakes

Men i slutändan blev dessa morötter i pinnar i form av krypande golv, svåra sängar, oförklarliga regler (“Vi föreslår att du är i sängen klockan 22:00!”) Och – värst av allt – verkligen “Meh” frukost livsmedel som måste konsumeras med alarmerande chipper vacationers i en orimlig timme. Faktum är att även om maten var fantastisk, är 8:00 för tidigt för att jag ska äta den med främlingar – mycket mindre med ett leende på mitt ansikte eller ett sammanhängande ord från mina läppar.

Jag har givit B & Bs inte mindre än tre chanser, och varje erfarenhet höll sina egna unika fasor.

Strike One: Min första B & B

Min första B & B-upplevelse gick ner på Marylands östra strand. Min då pojkvän och jag var B & B jungfrur, och hade varit förtjust av de härliga yttre skotten och mysigt utseende antika sovrum. Det första dåliga tecknet inträffade vid incheckningen: Receptionen var festooned med konservativ kristen litteratur. Du skulle tro att de skulle nämna något liknande på deras hemsida.

Fastighetsägaren växte positivt när vi svarade på sin första fråga till oss med: “Nej, vi är inte gifta, faktiskt.” Rummen hade inga lås – uppenbarligen B & B-kärleksfulla kristna stjäl inte saker? – så vi lämnade inte någonting av värde i vårt och spenderade en bra bit av våra “fredliga naturvandringar” och undviker en ivrig kvinna.

Strike Two: Vinter i Gettysburg, PA

På uppsidan var denna historiska – och ganska calico- och chintzfri – B & B nästan tom på den tiden av året, vilket barmhärtigt reducerade de oändliga frågorna och chitchat från andra B & B-ers. Men detta skapade ett problem: Bristen på gäster gjorde ägaren ensam. Väldigt ensam.

  Hur (och varför!) Att förutse din kött

Frukost innebar en oändlig spärr av frågor, som jag försökte mitt bästa att svara artigt på bara min första kopp kaffe. Kommer och går blev ett stressigt spel av “Är han ute? Kan vi göra en paus för det?”

Strike Three: Jag är ute

Vid den här tiden hade min pojkvän från B & B en och två blivit min man (nu ex), och jag kommer aldrig förstå folie a deux som fick oss att överväga att bo på ett B & B för en “smekmånadresa”. Kan du vara romantisk i ett dödligt tyst, knäckt gammalt hus där du kan höra varje viskning och vet att alla andra kan höra dig i sin tur?

Denna B & B serverade också frukost vid ett gemensamt bord – ett mycket trångt gemensamt bord fyllt med glänsande, glada, väckande sportiga typer som chirped på oss när vi fyllde våra tallrikar på frukostbuffén: “Hej, du två! vill sitta hos oss? Här är lite utrymme! Dra upp en stol! ”

Naturligtvis flydde vi i helvetet till uteserveringstabellen, som satt under ett träd som aggressivt kastade sin oktobernötskörd farligt nära våra huvuden.

Kanske finns det några perfekta B & B där ute. En där golven inte knäcker, ingen kan höra att du skriker (jag menar, viskar), och alla sitter tyst på en gourmet frukost som tänker på sin egen verksamhet. Kanske den nyare rasen av så kallade “exklusiva B & Bs” erbjuder en helt annan upplevelse. Jag, för en, kommer inte att få reda på det. I stället bor jag på en Airbnb, där jag kan göra mitt eget – tyst – frukost när jag vill.

  Champion Chili: 3 Expert Tips för en vinnande skål

Fastnat vid en B & B? 7 tips för att överleva ett Bed & Breakfast, enligt Gilmore Girls

Är du en B & B-frequenter eller mer av en Airbnb-person?