Varför älskar vi regnbågens mat?

Se det här Pro Gör Rainbow Bagels i Brooklyn

(Bildkrediter: Insider)

Du borde leva under en sten för att inte se någon del av regnbågens matrörelse som svepte internet och storstäder under de senaste åren. Sociala medier gick från att vara anti-artificiell matfärgning för att sprida ordet som ett eldsvamp så snart en annan välbekant mat hittades med en varm ny nyans eller två. Vi strävar efter dem från avlägsna platser, kör till större städer för att delta, och anslå sedan DIY-versioner till våra styrelser så snart de dyker upp. Vi kan bara inte få nog!

Glass, kakor och bagels förvandlas till omedelbara rockstjärnor den andra innehåller de en ny nyans eller hela regnbågen inuti. Så vad handlar det om regnbågsmat som vi älskar?

Regnbågar gör oss lyckliga

Jag tillbringade den bättre delen av en timme (okej, två) och dykade djupt in i regnbågens värld på Pinterest och försökte upptäcka vad som gör oss gravida mot mat som är så gosh darn färgglada. Vi kommer till teorierna om en minut, men i framkant av denna erfarenhet måste jag notera att detta äventyr lämnat mig med bara glädje. Det kanske låter dumt, men det är otvetydigt att med all denna ljusa, kulmat är jag nu i ett generellt bättre humör än jag var när jag satte mig ner för att skriva. Jag ville få det där ute eftersom det är en viktig sak! God mat, lyckligt liv.

(Bildkrediter: Jeni’s Splendid Ice Cream)

Färg du kan smaka på

Så hur smakar färgen som, ändå? De magiska människorna över på Jenis Ice Cream tacklade den här exakta frågan under det senaste året, eftersom de har studerat vilken färg som smakar och hur vi associerar och tilldelar specifika färger till livsmedel. Ännu mer, de har varit föreställa vilka färger smakar faktiskt som.

Ta färgen grön – betyder den färgen att något ska vara mossigt, nutty och sött? Vilka känslor skulle en färg och smakkombination av den naturen förmedla? Tankexperimentet från Jenis lag kan verka som en hel del hjärnkraft för bara ett enkelt skum av glass, men som vi alla vet har de enkla sakerna oftast den mest tänkta in i det.

det har varit fascinerande och gott att följa med på ett perfekt ställe, börja vår färgresa. Ta till exempel deras Ultra Marine Blue kärnmjölksfryst yoghurt. Det finns inte många sanna blå matvaror där ute, så att hitta en smak som går med blå är inte lika lätt som att kalla röd glass jordgubbe eller vattenmelon. Istället har laget konfronterat vilka känslor och ställen, känslor och lukt som bor i blått. Tänk stora hav och stränder, blåbär och himlens färg före solnedgången. I grund och botten summerar den de bästa delarna av sommaren och belyser den lycka som följer med den. Detta är smaken av blått för dem. Intrigued tillräckligt för att prova det? Det är poängen.

(Bildkredit: Burger King)

Markera Rainbow och de kommer att komma

Från ett marknadsföringsperspektiv är det säkert att ta en traditionell mat som redan är älskad och göra den galna färger, vilket ger en bra liten internetuppkoppling. Ta till exempel Black-Bun Whopper från Burger King som gjorde rundorna förra året. Tanken här är ganska enkel: Nu har denna burgare en svart bulle. Det finns, det är ätbart, och ännu viktigare – det är tillgängligt. Kalla det nyhet för massorna och oroa dig inte – vi står i linje där med dig.

Om du tar en produkt som redan skapar en solid vinst och sedan lägger en regnbåge vrid på den, eller säger att den blir svart i fråga om ovannämnda burger, så har du skapat inget annat än extra pengar i banken och glada kunder att kan inte vänta med att delta i den ätbara underhållningen. Om det är smart nog, får du lite gratis reklam från de misshandlade konsumenterna – även om det blir dina tänder svarta precis som den här svarta natten-glassen på ett tag tillbaka. Yoghurt sa det bäst i filmen Spaceballs: “Merchandising, Merchandising, Merchandising!”


Dra tillbaka gardinen på Rainbow Food

Om du är något som jag och du spenderade den bättre delen av din ungdom limmade på tv när som helst Mr. Rogers visade videor om hur olika saker görs (kritor och tubor, har jag rätt?), Har du säkert sett regnbågens bagels görs 100 gånger över. Jag skulle argumentera med regnbågens matkök, titta på den faktiska processen med hur saker görs är fascinerande – även voyeuristiska.

Kanske beror det på att vi kan se detaljerna, kanske vi gillar överraskningen av hur allting visar sig, eller kanske är det bara bevis på att sådana sammansättningar inte kommer från en utomjordisk planet och verkligen är mat efter allt!

(Bildkredit: Walmart)

Färgrik mat är inget nytt

Om vi ​​tar ett steg tillbaka från neonfärgerna och nyheten av alla dessa mattrender blir det klart att vi har lurat våra hjärnor i åratal om färg med smak i första hand. Barn växer upp tänkande fruktstans är röd och citronpudding är ljusgul. De verkliga färgerna på dessa föremål är en blekare, mindre bombastisk skugga av sanningen. Djupt färgad mat ger bra bilder och i den förpackade matarmsvägen, säljer färgglada.

Recept: Rainbow Pizza

(Bildkredit: Lauren Volo)

Ät regnbågen säger de

Det finns en naturlig lust att äta färgglada livsmedel, eftersom vi alla har utbildats från ung ålder för att “äta regnbågen”. Detta innebär att vi bör äta ett brett utbud av frukter, grönsaker, nötter, spannmål och mycket mer. Ju fler färger, desto mer balanserade kosten. Så nästa gång du vill göra en ursäkt för att du behöver en regnbågslösning, kom ihåg, du kom på så sätt – och dina alternativ sträcker sig bortom regnbågens bagel.

Hemmagjorda sätt att smaka på regnbågen

  • Rainbow Pizza
  • Rainbow Fruktsallad
  • En regnbåge av isbitar
  • Rainbow Vegetable Spring Rolls
  • En regnbåge av Agua Fresca

Vad har varit din favoritfärgade matkärl under de senaste åren?