Vad som krävs för att producera en burk jordnötsmör

(Bildkredit: Erika Tracy)

Vi vet allt om vad som finns i jordnötssmör, men hur kommer det till oss som konsumenter? Du kan mala din egen på plats hos många livsmedelsbutiker, men populära kommersiella märken stämmer fortfarande i hyllorna tillsammans med nyare specialmärken.

Hur är de gjorda? Tyvärr, Virginia, men det finns inte en magisk jordnötsferma. I stället är det en process som börjar med ungefär 500 löpare jordnötter.

(Bildkredit: Erika Tracy)

Att se hektar på hektar av jordnötter kombinerade och hällde i en semitrailers trailer i september fick mig att undra hur många av de små skalen och hur många steg det krävde för att göra min favorit mellanmål.

Hur många jordnötter finns i en burk jordnötsmör?

Enligt National Peanut Board tar det omkring 540 jordnötter för att göra en 12-uns burk jordnötssmör.

Inte undra på att två matskedar packar en sådan kalori och näringsrik stans!

Vilken typ av jordnötter gör jordnötsmör?

Jordnötssmör är vanligen gjord av löpare jordnötter, känd för sin enhetliga kärnstorlek; Detta möjliggör jämn rostning. Cirka 80 procent av jordnötterna som odlas i USA är löpare jordnötter. Förståligt så sedan hälften av jordnötterna som produceras i USA används för jordnötssmör eller pasta.

Från växt till skörd krävs jordnötter mellan 120 och 160 dagar av tillväxt. Frö planterade i mitten av april till början av maj, när markens temperaturer 65 till 70 grader, vändes, torkas i flera dagar och plockas med en kombination i mitten av september innan de lämnar gården.

Jordbrukare säljer ofta delar av sin skörd i förväg till grödare eller till och med slutanvändare. När de köptes, samlas jordnötter och graderas av Federal State Inspection Service för att bestämma sin övergripande kvalitet.

  Till sist! Ett Recept Bara För Baby Pattypan Squash

(Bildkredit: Erika Tracy)

Jordnötssmör Processen: Från jordnötter till Peter Pan

Din valda mamma kan ha valt JIF, men jag växte upp i ett Peter Pan (crunchy!) Hus. Enligt mitt barndomsmärke har processen inte förändrats mycket sedan dess. När jordnötterna når tillverkningsanläggningen, så är det som händer:

  1. Inspektion: Jordnötter inspekteras för att säkerställa kvalitet.
  2. Rostning: Jordnötterna passerar genom en speciell ugn som rostar dem för att utveckla smak.
  3. Kyl: Jordnötter kyls snabbt med fläktcirkulerad luft för att stoppa rostningsprocessen när jordnötterna når sin optimala smak och färg.
  4. blanche: En blancher tar bort den yttre huden från jordnötterna, varefter de delas, rengörs och sorteras.
  5. Slipning: Förberedda jordnötter males i två steg för att undvika att generera för mycket värme, vilket kan minska smakkvaliteten. Det första steget reducerar dem till en chunkig pasta. Det andra steget innehåller ytterligare ingredienser, som socker och salt, och reducerar jordnötterna till den välkända, smidiga jordnötssmörstrukturen före slutförpackningen. För att göra tjockt jordnötssmör tillsätts jordnötsgranuler till det krämiga jordnötssmöret.

Vi kanske aldrig vet hur många licks det krävs för att komma i centrum av en Tootsie Pop, men vi har åtminstone en början på vad som gör insidan av jordnötssmörkoppar så otvetydigt utsökt.