Vad jag har läst från 7 månader utan att använda en ugn

Under de senaste 7 månaderna har min man och jag levt utan kamin, eller ganska ordentligt driva verktyg för att använda kaminen vi äger. För många småstadsborgare är det inte något chockerande eftersom många hem är utan det här köket, men för resten av oss är det inte att ha en spis som att säga att du inte bär underbyxor – det är bara inte gjort, eller åtminstone diskuteras inte offentligt. Så här gör vi så långt…

I slutet av sommaren flyttade mannen och jag till en gammal kyrka och för att inte ha en bättre term, blev “scenen” vårt kök (oroa dig inte att du får en full turné när den är klar!). Vi tillbringade de första flera månaderna och försökte bara få arbetskraftsinstallationer och några fungerande eluttag så att vi kunde hålla ett kylskåp igång och eventuellt ett extra uttag för att köra en extra liten apparat.

Vi var redo för utmaningen och frågade till och med alla för råd! Vi psyched oss ​​ut och berättade för oss att det skulle vara som camping varje dag och även om våra 6 år gamla tyckte att det var ganska häftigt, var 30 någonting gamla mycket redo att steka ett ägg utan en kamp.

I vårt kök har vi följande små apparater som har gjort livet möjligt:
• Vatten kokare
• Electric Skillet
• Dual Burner Hot Plate
• Crock Pot
• Smörgåsgrill

Vi började vår svära inte mycket skulle förändras och att vår hetta tallrik skulle räcka under vår övergångsperiod. Jag önskar mer än någonting vi skulle ha tänkt annorlunda eftersom vi köpte en elektrisk stekpanna var det allt smidigt segling. Värmeplattan tog för evigt att värma upp, förblev inte konsekvent och kunde inte verkligen laga två saker på en gång och du kunde bara glömma kokande vatten – plus det rostade. Porslinet var vägen att gå och även om det har en uppenbar ring av värme under den, så länge du är medveten om det matlagningsmönster, är det inte riktigt en stor sak att arbeta med och det verkligen värmer upp …. vi gjorde till och med karamell den senaste semestern!

Vattenkokaren har varit ovärderlig när det gäller att göra saker som omedelbara potatisar (shhh säger inte), te eller bara kokande nudlar lite snabbare. Crock potten har varit vägen att gå eftersom det inte finns en spis som tar lite längre tid att göra saker. En crock potten är alltid densamma och har varit en sann kampanj.

Brödrostugnen har varit den riktiga mästaren och även om vi aldrig har ägt en förut hade vi hört sådana glänsande recensioner från andra författare här hos Kitchn och alla våra läsare som vi var övertygade om i vårt köp. Så mycket faktiskt sålde vi även vår mikrovågsugn innan vi lämnade vårt sista hem. Det enda en brödrostugn inte kan göra är att baka andra saker än platta bakverk. Om du vill köpa en och vill baka något alls … större är bättre. Lita på mig.

Bortsett från att vi använde mindre apparater för att få jobbet gjort, har vi också ändrat vad vi har ätit för att hjälpa till med att ta hänsyn till omständigheterna. Det blir mycket lättare med sommaren på oss eftersom det blir vanligare att äta smörgåsar och grillade livsmedel med mer frekvens. Under de närmaste månaderna hoppas vi att vårt kök är kopplat till el och gas så att vår spis kan en gång för alla ha ett hem och bli verksamt.

Även om det har varit annorlunda har det inte varit omöjligt och om jag köpte en ny plats som inte medföljer denna apparat skulle jag vara mer än glad över att jag kunde köpa en brödrost och elektrisk stekpanna och spara mina pennies för exakt spis och ugn jag ville ha. Aldrig förrän skulle jag trodde att det här var ett alternativ, men vi har kunnat klara oss, du måste bara tänka lite svårare om vad din meny består av för att du alltid ska ha tid att laga det du vill!

Bor du någonstans som inte har en spis eller en ugn? Hur har du kommit? Har du vuxit för att acceptera det eller har du fortfarande kämpat för att hänga på saker? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

Relaterad: Lägenhet Jakt: Gas vs El-spis

(Bild: Sarah Rae Trover)