Vad handlar det om Chicken Supremes?

Nej, vi pratar inte om en smörgås från specialvärdesmenyn på McDonald’s! Vi pratar om en sorts kyckling som ibland kallas för recept och det kan ibland vara svårt att hitta. Vad är det här klippet och kan en annan ersättas? Ta reda på efter hoppet…

En kyckling högsta är egentligen inget snyggare än ett benfritt, skinlöst kycklingbröst. Verkligen! Det är allt! Ibland kommer det att finnas med vingsegmentet som fortfarande är fäst, men enligt Julia Child skulle detta tekniskt kallas en cotelette istället för en högsta.

Vi har en känsla av att specifikationen för kycklinghöft i recept är en övertagning från den tid då de flesta köpte hela kycklingar istället för kycklingdelar. Kallar till en höns högsta skulle berätta cooken exakt hur man delar kycklingen och förbereder bröstköttet för att laga mat.

Hur som helst, om du någonsin ser att kycklingens högsta krävde i ett recept, var säker på att du kan ersätta vanliga benfria, skinless kycklingbröst.

Det kan vara intressant att veta att det också finns en maträtt kallad “Chicken Supreme.” Detta är vanligtvis kycklingbröst pocha i mjölk eller grädde, ofta med bacon och schweizisk ost. Vi är ganska säkra på att vi kommer ihåg en viss variation från barndomen!

Relaterad: Ord av mun: Spatchcock Chicken

(Bild: Flickr medlem Katie! Licensierad under Creative Commons)