Vad gör alla männen på dessa kokbokshöljen?

Enligt vetenskapsmän, varje 18 sekunder, någonstans i världen, lutar någon över till en semi-främmande och scen-viskande “Du vet, du kan göra yoghurt i din Instant Pot”.

Det verkar som om vi alla är överens om att Instant Pot gör allt. Det kan göra mjuka, saftiga roster; det kan göra perfekt pocherade ägg; och om det hade blivit uppmanat skulle det förmodligen ha funnits ett sätt att undvika förra helgens regeringstopp. Det enda som det inte verkar göra är att få ett par att se naturligt ut – eller till och med bekvämt – när de lagar mat tillsammans.

En författare, namnet Mike Rugnetta, märkte att omslaget på ett antal Instant Pot-kokböcker är problematiskt, eftersom en kvinna i ett löjligt antal tvingas försöka hugga grönsaker medan hennes manliga partner oförklarligt draperas över axlarna som en kappa.

“Dessa stackars kvinnor” tweeted han, tillsammans med tre Instant Pot-kokbokshöljen som visar att kvinnor på något sätt tolererar en mans hand över henne medan hon försöker skära en grönsak. Han följde snabbt upp fyra ytterligare exempel och undrade “varför är det så många av dem?”

Vi har många frågor om den som spelade in dessa bilder, inklusive huruvida de faktiskt har sett någon choklad grönsaker innan. (Eller om de någonsin sett en kvinna).

Vi är också nyfiken på de typ av recept som ligger bakom dessa omslag: Om det antas att kvinnor inte kan skära grönsaker utan bokstavlig hands-on-övervakning, hur kan man då lita på att de faktiskt får ingredienserna i potten? (Steg 1: Låt honom styra dina händer medan du skär en tomat. Steg två: Njut av uppmuntrande när han sänker tomaten i Instant Pot, eller ring för hjälp).

Även om det här är en av de mest demoraliserande kokkoböckerna vi har sett på senare tid, är det inte det sorgligaste. Som en kille påpekade på Twitter, hörs den här beteckningen helt klart till Sandra Allison, som fotograferas med lean på sin favorit köksapparat i “Microwave for One”.

Om de andra cookbooksna är några indikationer är matlagning för en vägen att gå.