Vad är skillnaden mellan en gasgrill och en kolgrill?

Kampen mot träkol mot gasgrillar är en för åldrarna – och grillingsentusiasterna i ditt liv kommer säkert att ha starka åsikter. Men om du funderar på att köpa en grill för första gången eller kanske tänker på att byta från #teamgas till #teamcharcoal (eller vice versa), vilka är de viktigaste faktorerna du bör tänka på? Vi har lagt allt ut här.

(Bildkrediter: Kristin Teig)

Fördelar och nackdelar med en kolgrill

Det finns några anledningar att välja en kolgrill, inte minst är kostnaden. Du kan få en kolgrill för mindre än $ 100 (och i vissa fall mycket mindre, även om du också kan betala drygt $ 100). En kolgrill erbjuder också den sanna, kokta känslan. Det kan vara smak, men det kan också vara spänningen att laga mat över en kolgrill! Det är mer primalt, men också mindre bekvämt och inte lika lätt att kontrollera som en gasgrill.

Pro: Det är billigt och bärbart.

Om du gillar att grilla medan du camping eller medan du är ute efter det stora spelet, finns det billiga, små kolalternativ som är perfekta för att bara grilla upp ett par hamburgare. Även en lite pricier modell är mer kostnadseffektiv och mobil än de flesta gasgrillalternativ.

Pro: Det kan bli riktigt, riktigt varmt.

Med övning och tålamod kan du stoke dessa kolar tills de är en fast 700 ° F. Detta är vanligtvis varmare än de flesta gasgrillar får och perfekt om du vill ha den perfekta såret på din biff.

Pro: Det är kungen av den sanna grillade smaken.

Ofta imiterade, aldrig helt duplicerade, om du verkligen vill ha den grillade smaken, är det här det bästa sättet att göra det – även om du varnar för att om du använder lättare vätska kan du sluta med en smak som är mer som, bra , tändvätska.

Con: Du behöver nog en kolskorsten.

En kolskorsten är en ihålig metallcylinder med ett galler inuti och handtag. Du fyller den med kol, lägger den ovanpå grillen och använder tidning eller lättare kuber för att få ditt kol varmt. När du är redo, överför du bara heta kol till grillen och får matlagning. Det är inte allt som är komplicerat och det är inte heller dyrt (en kolskorsten kostar förmodligen runt $ 10 till $ 15), men det är ett extra steg och en extra utrustning.

Con: Det är mer irriterande att rengöra.

En del av fördelen med att grilla på sommaren är att hela processen är breezier än att laga mat i ugnen eller på en spis – det finns inga krukor och kokkärl att hantera eller städa upp! Men kolgrillar kan bli röriga. Chansen är att du måste städa upp aska och smörj efter varje användning och med vindstråle måste du också kämpa med aska över ditt däck eller uteplats.

Con: Det kan vara olagligt.

Vissa lägenhetskomplex förbjuder kolgrillar. Det har vanligtvis att göra med den höga värmen, det faktum att du inte kan slå dem på och av, och askens och cinderens verklighet blåser runt i vinden (och eventuellt antändar något trä i närheten). Kontrollera noggrant några begränsningar innan du köper en.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Fördelarna och nackdelarna med en gasgrill

Det finns några matlagningsverktyg som kan få dig att känna att du ska ha en termometrar, mandoliner och tryckkokare, vi tittar på dig. Gasgrillen är dock inte en av dessa. Dess användarvänlighet är den viktigaste som en gasgrill har att gå för den. Men du betalar för den bekvämligheten.

Pro: Det är lätt att använda.

Om du har använt en spis kan du använda en gasgrill. Du använder varje brännare med en ratt, vrider värmen upp eller ner för att anpassa och snabbt stänga av den när du är klar. Det är så enkelt att du kan göra flera uppdrag: Avfyra det, börja laga mat och kolla bara in på din måltid varje par minuter medan du pratar med vänner, förbered resten av middagen eller till och med kasta tvätten!

Pro: Det är relativt snabbt.

Vi brukar rekommendera att tillåta 30 minuter för din gasgrill att verkligen värma upp, men det är nog säkert att säga att det blir varmt på närmare 15 minuter. Det betyder att du kan få din mat på bordet pronto, vilket ger dig mer tid åt, ja, allt annat i ditt liv.

Con: Det är dyrt.

Alternativet för gasgrill börjar på ungefär 200 dollar och för att få något i slitstarkt rostfritt stål, med stor uppvärmning, kommer det sannolikt att kosta närmare 500 dollar (med alternativ som sträcker sig in i flera tusen markeringen!).

Con: Du behöver gas.

Om du bestämmer dig för att få en gasgrill, måste du kunna bränna den – antingen genom en naturgasledning som är ansluten till ditt hus eller genom att hålla en propantank fylld. Att lägga en gasledning till ditt utomhusområde är en kostsam strävan, så de flesta väljer sig propantankar. Det lägger till ungefär $ 20 till kostnaden för att köpa en faktisk tank, och sedan runt $ 20 varje gång du måste fylla den (vilket allt beror på hur mycket du använder det!).