Undersökning: Hur äter du musslor?

Så mycket vi älskar musslor är de definitivt en arbetsintensiv maträtt att äta! Och oavsett hur vi gör det lyckas vi alltid sluta med klibbiga fingrar och dribblar av clamsjuice ner på tröskans framsida.

Vi är ganska informella när det gäller musslor, och vår personliga preferens suger upp lite matlagningsbuljong och slurper sedan musslan rakt från skalet. Detta är ärligt en av de mest sensuella och perfekta äterupplevelserna vi kan tänka på, och vi finner det tillfredsställande på ett sätt som går långt utöver att helt enkelt fylla våra bäckar.

Det sagt är det definitivt några situationer där detta skulle anses vara otrevligt. Äta med svärföräldrar eller på en trevlig restaurang kom ihåg! I dessa situationer väljer vi att hålla skalet i fingrarna i ena handen och använda en gaffel för att sköta köttet. Vi förlorar våra älskade pan juice, men det är definitivt ett bättre sätt att äta.

Användning av ett tomt skal som en pincett för att plocka ut musslor köttet inträffade aldrig för oss tills vi gjorde lite forskning för detta inlägg. Detta slår oss en perfekt kompromiss mellan slurping och användning av en gaffel, och vi kommer prova nästa gång vi har musslor.

Och hur som helst du går, vi tror att det är ett måste att koka upp kvarvarande matlagningsbuljongen med lite bröd. Du kan bara inte släppa bort det, rätt etikett eller inte!

Relaterad: Hur man rengör och döljer musslor

(Bild: Flickr medlem avlxyz licensierad under Creative Commons)