Ugly Kitchen Floor? Byt den med en golvduk

En av de största klagomålen, och svåraste saker att byta, om ett hyra kök är golvet. När du äger ett kök kan du lägga ner nya kakel eller trägolv – men även då kanske du inte vill av kostnadsskäl. Så, många av oss är fasta med fula, skalande linoleumplattor, men här är ett bra alternativ för både hyresgäster och budgetägare: Canvasdukkläder.

Golvdukar (eller golvdukar) är en ganska antik form av golvbeläggning. De var på mode i 18th century England, där de var målade med mönster som var antingen artful eller imiterade trä eller sten. Tidigare amerikanska kolonister utvecklade också sin egen konst och mönster, liksom andra designrörelser som Konst och hantverk och Prairie. De är nyligen tillbaka i stil just nu, delvis som ett förlorat hantverk njuter av en renässans, och delvis som ett praktiskt sätt att försköna ett rum.

Dessa tyg är lämpliga för användning i köket, eftersom de är avsedda att placeras på en hård yta som kakel eller trä (inte matta), och de kan svepas och moppas. Lite vax, applicerat en gång om året eller så, hjälper till att hålla dem skyddade.

På grund av golvtorkarnas rötter i primitiv och tidig amerikansk design har många av golvdukkällorna funnit fokus på landmotiv och ljusa primära färger. Dessa är inte särskilt i vår stil, men det finns några källor som också bär Arts and Crafts torkdukar och andra som kan passa ett modernt kök.

Den enda nackdelen med dessa handmålade dukar är att de tenderar att vara ganska dyra – du kan enkelt betala $ 1000- $ 2000 för en trasa som täcker ditt köksgolv. Baksidan till det är dock att de är relativt lätta att göra sig själv. Du behandlar en billig dukdräktduk med vattenisoleringsolja eller skalak och sedan målar den. Den färdiga duken är lackerad och förseglad.

Självklart skulle framgången för en hemlagad golvduk då bero på din egen konstnärliga förmåga! Men vi kunde föreställa oss att använda enkla stenciler för ett rutigt mönster, eller måla diagonala ränder för ett chevron-utseende. Du kan till och med klippa en anpassad trasa för att passa ditt golv och hörn.

• Golvtorkanvisningar: Skapa en Golvduk — Fyra sätt på Rugmaker’s Homestead
• Gör din egen golvduk vid HGTV
• En annan bra översikt över golvdukar och deras omsorg på Painter Girl
• Canvasworks Förberedda Golvdukar – Krympta, primerade och hemmeda golvdukar.

Har du golvdukar i ditt hem? Har du någonsin försökt att göra en?

Relaterad: Färg under dina fötter: Ett galleri av målade köksgolv