Tre färska sätt att äta Polenta

Polenta anses ofta som en kallare väderfoder – bra sticka till benen. Men jag tycker det är också den perfekta basen för rostade säsongsbetonade grönsaker, över kött, till och med ett enkelt pocherat ägg. Så här är polentas säsongslösa, och jag har nyligen snubblat över några nya favorit sätt att förbereda det.

Polenta får ofta en dålig rap som persnickety, men jag tycker faktiskt att det är ganska enkelt att göra. Du måste vara beredd att röra och få lite Zen på det hela: Om det blir för tjockt och svårt att röra, lägg helt enkelt till mer vätska. Om det är för lös, laga det för bara en touch längre än vad du hade tänkt. Och i allmänhet blir det alltid gott. Även polenta som är mindre än perfekt smakar fortfarande fortfarande ganska underbart för mig.

Med det sagt, grundläggande polenta – som grundläggande allting – kan bli gammal efter många måltider. Så nedan hittar du tre av mina favorit nya sätt att förbereda och tjäna polenta. Från lasagnestackar med färsk zucchini och ricottaost till färsk majspolenta gjord av gitterkorn och matar ner massan med mjölk finns det något för alla slags polentaälskare här. Vinter eller sommar, vår eller höst, det är dags att vi firade den säsongslösa charmen av denna älskade korn.

Tre läckra sätt att äta Polenta

  1. Vegetarisk Polenta Lasagne Stacks (bild) – Bev Cooks
  2. Polenta Cornballs med kryddig Marinara – Keepin ‘it Kind
  3. Färsk Corn Polenta – Alexandra Cooks

(Bild: Bev Cooks)