Top Chef: Datorspel

Top Chef: New York premiärer i morgon kväll och Top Chef: Spelet finns i butiker idag. Vi har spelat runt med detta nya datorspel i väntan på den nya säsongen. Läs vidare för våra första intryck …

En spelexpert vi inte är – det sista animerade datorspel som vi spelade med någon regelbundenhet var Oregon Trail – men vi hittade spelet ganska enkelt och enkelt att navigera.

Top Chef-standarderna är alla där: Tom och Padma, Quickfires och Elimination Challenges, Top Chef pantry och dommar bordet. Spelet – åtminstone i de få nivåer vi slutförde – fokuserar mycket på smakkategorier (söt, salig, salt, kryddig) och kombinerar dem på olika sätt för varje maträtt.

Till exempel, en salta med salt och peppar-tema ger spelaren utmaningen att kombinera gratis smaker i en dressing, garnering, huvudgrönsaker och kött. Varje ingrediens måste åtgärdas och av köttet måste maträtten vara färdig inom den tilldelade tiden innan Padmas “knivar ner!” kommando.

Vi ska erkänna att vi kände trycket – särskilt i multi-dish Elimination Challenge. Men vi är glada att rapportera att vi satt ihop minst en femstjärnig maträtt som Tom proklamerade var “den typ av maträtt som kommer att vinna dig denna tävling”.

Vi tycker att spelet skulle vara kul sätt för en ung spirande kock att lära sig om smaker och hur man kombinerar dem. Mer erfarna kockar kan hitta de begränsade ingrediensvalen frustrerande (eller kanske njuta av utmaningen), men diehard fans kommer sannolikt att få en spark ut ur spelet oavsett.

En annan anteckning: Spelet är listat för PC och Mac, men vi kunde bara ladda det på en dator. Återigen är vi inte dator- eller spelexperter, så det är troligt ett sätt att få det till jobbet, men det är något du kanske vill undersöka om du köper spelet för en Mac.

Håll dig klar för mer kocktäckning under hela veckan!

  • Brighter Minds Media: Toppkock: Spelet ($ 19.95)

Relaterad: Top Chef Chicago Puerto Rico Finale: Och vinnaren är…

(Bild: GameZebo)