Tidigare anställda skål på vad du inte vet om hela maten, Starbucks och Trader Joe’s

Millioner människor använder Reddit varje dag, och det betyder att webbplatsen är en absolut guldgruva för insiderinformation. Några av webbplatsens mest populära ämnen är AMA-trådar – kort för Fråga mig någonting – av experter på ämnen som simbassänghållning eller hundbeklädnad. Och med så många människor som chattar utan att använda sina riktiga namn, kommer vissa hemligheter att komma ut. Därför tog alla märke till när en ny tråd gick på framsidan och frågade: “Vad är några företagshemligheter du nu kan avslöja eftersom du inte arbetar för företaget längre?”

Den Reddit-tråden har mer än 26 000 kommentarer, och många är från människor som hävdar att de är nuvarande och tidigare anställda av företag som alla hört talas om, som Whole Foods, Starbucks och Trader Joe.

(Bildkredit: Kristi Blokhin / Shutterstock)

Bakom kulisserna på hela maten

Enligt Redditors som hävdar att vara tidigare Whole Foods-anställda, varierar mycket renhetsfrågor vildt mellan butikerna och beror mycket på de berörda cheferna. Några affischer påstod att de hade sett chefer som insisterade på att använda förflutna kött istället för att kasta bort dem, medan andra sa att de hade hört talas om det där, men aldrig sett det i sina egna butiker.

“Jag brukade arbeta i köttavdelningen på hela maten,” påstod en Reddit-användare. “Förhoppningsvis har saker förändrats, men vår chef insisterade på att använda förfallna kött för att göra grind för hamburgare, korv etc. Jag gick en gång i trubbel eftersom jag slängde ammoniakens doftande kycklingfilé som hade gått ut för två veckor sedan, snarare än att slipa dem upp för kycklingpatties. ”

Andra användare som hävdar att vara hela Foods-anställda sa att den typen av beror på den specifika butikens chef och hur mycket trafik som kommer igenom.

“Saken med utgått mat är inte sant för alla platser, säger en annan affisch. “Min butik, och de flesta andra högtrafikbutiker behöver inte engagera sig i sådana metoder för att hålla marginaler upp. I butikerna så använder de marinaderna för att dölja gula eller oönskade delar som annars är helt ätbara.”

“När jag var där och de personer jag arbetade med var ganska snäva med kvalitet,” skrev en annan användare. “Vi kastade ständigt bort kött som var mycket bra att äta men kosmetiskt fläckat. Marinerade kött var färskt eller dag gammalt styck, ingenting så nära utgått och det kastades bort innan det löpte ut.”

“Som en person som också brukade göra kött på Whole Foods, beror det helt på butik och teamhantering”, skrev en annan Reddit-användare. “Tack och lov, de flesta människor jag arbetade med och för skulle aldrig tillåta det här. Kanske inte okej. Jag arbetade för en fiskschef där det här var hans process, så småningom blev folk sjuka för processer som jag inte deltog i. Jag tog samtalet och skickade den till butikshantering. De började checka in, han blev avfyrade. ”

(Bildkrediter: Sorbis / Shutterstock)

Starbucks-anställda bedömer verkligen din Bonkers Coffee Order

I Starbucks-sektionen av tråden var det de kunder som gjorde för de mest underhållande berättelserna. Och det låter som de anställda verkligen märker om du dyker upp med en helt off-the-wall, icke-menydrycksorder. De kommer att göra det för dig, men de kommer ihåg det.

“Några mer roliga historier är de mardrömmar som människor faktiskt beställer”, skrev den lämpliga namnet 2muchcoffee4u. “På min bux hade vi en regelbunden vem varje veckodag morgon skulle beställa en venti tung gräddemocka… Hans tunga krämmoka innebar att vi bokstavligen skulle göra en 20 oz dryck med tung grädde som mjölken. Det skulle vara som en bra , fast 16 oz tung grädde. ”

Det är okej att beställa 15 skott av hallon sirap i en kopp, om det är vad du vill, men vad du än dricker är inte meningsfullt för de anställda när du beställer det.

“Var inte en ryck när du beställer, annars kommer du utan tvekan att bli avkallad” hävdade en påstådd före detta Starbucks Barista. “Jag har till och med bevittnat assistent butikshanterare göra detta till kunder.”

Flera personer rapporterade att “decaf” är ett verb i barista parlance, och det betyder att byta ut kundens ordinarie order för en decaf version. Vissa människor rapporterar även att det finns hemliga baristakoder för att låta varandra veta när en obehaglig kund borde vara “decaffed”.

“Jag kan bekräfta den döda saken”, sa en annan Redditor. “Om du var genomsnittlig för en kassör skulle de rita en smiley på koppen innan de gav den till barista för att signalera för att den skulle bli decaf.”

“På min Starbucks, om du var på bar och kassören” dubbelt tappade “bägaren när de satte den ner visste du att dekade den ordningen,” sa en. “Det hände sällan, du måste verkligen vara en ryck för att bli dekaffed.”

Det förefaller vara en kod bland Reddits påstådda baristas att man kan byta regelbundet kaffe för koffeinfri, men lägg aldrig koffein i en drink som skulle vara koffeinfri, oavsett hur oförskämd eller obehaglig kunden kan vara. Man kan aldrig berätta när en person beställer koffein av medicinskt skäl, och det är inte värt risken.

(Bildkrediter: Jonathan Weiss / Shutterstock)

Trader Joe’s är en magisk plats full av lyckliga människor

I en 26 000-kommentars lång Reddit-gäng full av människor som mest klagar över de platser de har arbetat finns det en lysande ljuspunkt: Trader Joe’s är uppenbarligen lika vacker som det verkar.

“Arbetade i ledning för Trader Joe i 8 år och pojke har jag fått en doozy för dig: de anställda är egentligen så trevliga”, skrev en Redditor som absolut skrämde alla som trodde att de skulle lära sig något obehagligt om Trader Joe’s. Men i Trader Joe’s avsnitt blev tråden omgående en stor kärleksfest, full av människor som kramade om hur mycket de trivdes där.

“Tidigare anställd här! Ja, de stressar verkligen det,” en annan kom överens om. “Och vi njöt verkligen av att arbeta. Plus, strumpor efter att butiken stängt, med musik högt, dans och att göra egen shopping var alltid kul. För att inte tala om att de skulle dra dig ur ditt arbete ett par gånger i veckan för att prova produkter som kom precis ut eller var höga säljare. De ville att du skulle få en legitim åsikt när du frågade om en produkt. ”

“Tidigare anställd här också … bästa jobbet jag någonsin haft …. fungerat som nattbesättning och 100% håller med om att stocking med musiken vriden var super kul …. och att få göra” produktkunskap “var några av mina favorit saker, esp när vi måste göra vinprovningen hahaha (inte säkert om de gör det längre, det var ungefär 8 år sedan) “, skrev en annan kommenterare som fortfarande saknar jobbet.

Det är trevligt att veta att Trader Joes anställda verkligen verkar ha en bra tid på jobbet. Några kommenterare sa att de ville ansöka efter att ha hört alla stora Trader Joes berättelser. Trader Joe är förmodligen på väg att börja få ännu fler applikationer.

Har du några arbetsplatshemligheter att dela med dig? Låt oss veta i kommentarerna.