Tess Masters Blender Cookbook handlar om mer än smoothies

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Kokbok: Blender Girl: Super-Easy, Super-Healthy Meals, Snacks, Efterrätter & Drycker av Tess Masters
Helhetsintryck: Bursting med smak, färg och glada hälsotips landar den här omfattande och kreativa kokboken någonstans mellan hälsocentral och internationell gourmet.

Jag trodde att detta var en kokbok med smoothie recept. Det är inte. Faktum är att smoothies bara utgör ungefär ett fjärdedel eller mindre av de 100 recepten som är utformade och skrivna. (Låt mig du försöka Raw Chocolate-Orange Torte. Promise.)

Recept jag försökte

  • Ananas Salsa Smoothie, s. 46
  • Creamy Mushroom Stroganoff, s. 130
  • Spicy Chickpea Burgers, s. 139
  • Rå Choklad-Orange Torte, s. 152

Matlagning från Blender Girl

Vid första anblicken drabbades jag omedelbart av den underbara, läckra fotograferingen och den lätta, pappersbundna känslan av boken. Det ser ut som om det är en soffbordsutsmyckning än en kokbok, och har lika mycket genomskinlig överklagande: Ett recept på kyld sesam tofu, presenterad som en vit vit kub i en grovkoboltskål? 5-minuters BBQ sås? Asiatisk arugula sallad? En smoothie kallas Äppelpaj i ett glas? Instruktioner för att göra min egen kefir? Rå choklad-orange torte garnerad med rakad choklad och apelsinskal? Ja tack och tack. (Vågar jag säga, att torte ensam gjorde hela boken värd det? Rå, vegan och glutenfri, och varje bit tjänade kyld, bokstavligen smält på min tunga.)

Rå Choklad-Orange Torte

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Tess Masters är en självlärd intuitiv ätare efter att ha läst som tonåring att hon var gluten- och mjölkintolerant. Tess har utforskat så många dieter som någon sydkalifornisk foodie, från makrobiotik till yin och yang-strategier, ayurvediska tekniker, blodtypsteorier, råa dieter och mer.

Överraskande – och kanske vad jag uppskattar mest om den här boken – är Tess lättillgängliga och glada attityd om allt. Hon är varken preachy eller pretentiös. Hon rekommenderar snarare att lära känna din kropps unika behov och omfatta “flexibilitet och flythet, inte styvhet” som nycklarna till hälsa. På de första 39 sidorna erbjuder hon en mängd information som hjälper läsarna att upptäcka vad som fungerar för dem, följt av 100 briljanta glutenfria, mjölkfria recept med yum-appellen till pique nyfikenheten hos de mest skeptiska.

Spicy Chickpea Burgers

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Tess ‘ingredienser och anvisningar är lätta att följa och listade i ordning. Smoothies, såser, drycker och soppor är gjorda i en mixer och resten av disken innehåller alla minst ett mixerrelaterat element. De kryddiga kikärterna, till exempel, är gjorda som en sås i mixern och sedan vikas med kikärmjöl. De var en bris att göra. Jag serverade dem på portobello svamp toppar på Tess rekommendation, som var underbar, men de gjorde också läckra smörgåsar med skivad avokado.

Svampen stroganoff var otroligt enkel, krämig och mycket smakrik. Jag var skeptisk, och sedan glatt överraskad – även om jag måste erkänna att klassiska stroganoff är ett av mina älsklings språk, så denna veganska versionen klippte inte riktigt det för mig. Min köttätande man sa dock att han inte kunde säga någon skillnad.

Creamy Mushroom Stroganoff

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Om du är bara letar efter smoothie recept, Blender Girl är fortfarande en måste-ha: kombinationerna av ingredienser är unika – inte din typiska berry-and-banana smoothie – och varje introduceras med en liten historia eller kort översikt över hälsofördelarna. Jag testade ananas salsa blandning av ren nyfikenhet. Den har jalapeños, rödlök och ananas, och resultatet var kryddigt, friskt och perfekt söt. Återigen blev jag positivt överraskad.

Ananas Salsa Smoothie

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Vad kan vara bättre

Enda nackdelen var dyr eller sällsynta ingredienser i några av disken. Jag bor i en liten stad, så vissa ingredienser var svåra eller omöjliga att hitta, även om Tess rekommenderar substitutioner i några av recepten, och de två sista sidorna i boken erbjuder en lista över webbplatser som Tess använder för att lagra sitt kök. Många recept beror på datum, cashewnötter, kokosnötsolja och andra högkvalitativa veganska häftklamrar som kan trycka upp dagligvaruuppgiften ganska snabbt. De uppmätta ingredienserna i den råa choklad-orange torteen kostar till exempel mig ungefär $ 30. Som sådan är torte säkert något som jag skulle piska upp som en behandling för mina veganska vänner, men inte något jag har råd med att göra varje dag, oavsett hur besatt det jag är.

Även om många av Tess recept fick mig att tänka på att jag kanske skulle kunna trivas, faktiskt inte med gluten eller mejeriprodukter, är jag i hjärtat en gård-uppfödd, pasta-lovande, glassadderande tjej (på en budget), så jag också tyckte att det skulle vara till hjälp om hon hade inkluderat lämpliga gluten- eller mejerisubstitutioner i många av recepten. Det skulle utöka flexibiliteten, överkomligheten och marknaden för en bok som redan erbjuder något för nästan alla.

Final Takeaway

Lätt att följa, vacker att titta på, praktisk och informativ, Blender Girl ger fantastiska, friska och läckra recept till bordet. Om du inte är vegan eller glutenfri, är det fortfarande en pärla i en kokbok och jag garanterar att du kommer att skribra listor med recept för att försöka så snart du bläddrar igenom de glansiga sidorna med högfärg. Din smaklök kommer att sjunga. Din kunskap om intuitiv och flexibel äta kommer att expandera. Du kan till och med oavsiktligt äta helt glutenfri och vegan i sju dagar i rad.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: The Blender Girl: Super-Easy, Super-Healthy Meals, Snacks, Efterrätter & Drycker av Tess Masters

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.