Store recension: Penzeys kryddor

Om du bara har beställt från Penzeys Spices online och aldrig varit i en murbruk, rekommenderar vi starkt att se om det finns en i ditt område. För hemma kockar som oss var det som att vara ett barn i en godisaffär att besöka butiken!

Det första som slog mig när jag gick in i deras Arlington-butik strax utanför Boston var naturligtvis doften. Du kanske tror att så många olika kryddor i ett rum skulle hamna ihop med varandra, men i stället luktade det bara himmelskt.

De flesta kryddorna var ordnade i grupper. Du har bakverk kryddor, typer av chili, olika kryddblandningar och torkade örter allt i sina egna sektioner. Alla kryddor som inte passar in i en viss kategori visas alfabetiskt längs en vägg. För oss var det den riktiga skattkranen eftersom det höll mycket kryddor som vi sällan ser, som fenegreek och sumac.

I alla avsnitt var varje enskild ört eller krydda tydligt märkt och hade en beskrivning av dess smak och vanliga användningsområden. En liten skål med kryddan sattes ut så att du kunde ta en whiff eller ens ha en smak om du ville. Detta fick mig att inse hur ofta vi måste gissa hur en ört kommer att lukta och smaka innan du köper den och hur otillfredsställande den erfarenheten är.

Kvinnan som driver affären den dagen jag åkte var otroligt kunnig om både alla produkter och hur man använder dem. Jag hörde henne ge råd till flera kunder om hur man använder en viss krydda och rekommendera kryddor att gå med olika rätter. När det var vår tur chattade hon och frågade vad vi planerade att göra med vårt köp (bara lite rökt paprika den dagen).

Att vara på Penzeys gjorde dessa örter och kryddor levande. Det är också en sådan lyx att ha så många av dem på ett ställe! Jag kunde ha stannat i timmar, bara sniffa och föreställa mig vad jag kan laga mat.

Finns det en Penzeys nära var du bor? Om inte, finns det en annan kryddaaffär du rekommenderar?

• Penzeys Spices, 1293 Massachusetts Ave, Arlington, Massachusetts 02476
• För en fullständig lista över Penzey-butiker, besök Penzeys Spices hemsida

Relaterad: Weekendprojekt: Strumpor på Spice-skåpet

(Bild: Emma Christensen för Kitchn)