Spöklika, skrämmande viner för att spice up din Halloween Party

Ska du ha en rolig Halloween fest och undrar vad vin ska ta med? Det här är inte natten för seriösa viner. Spice upp det med några spöklik viner. Under de senaste veckorna har jag skämt ut roliga viner för att skjuta upp denna ghoulish natt; Här är en titt på vad jag har hittat!

De första vinerna jag hittade var från Vampire Vineyards, som är baserad i Paso Robles, Kalifornien. (Enligt deras hemsida finns rykten om att vingården ägs av vampyrer.) Det finns nio vampyrviner att välja mellan. Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Grigio, White Zin och Merlot Reste sig. De flesta av vinerna säljs till ca $ 10, med Syrah och Zin på $ 20.

En annan stor läskig vin är Poizin – “vinet att dö för” – från Armida vingård i Dry Creek Valley. Seriös Zin här – Dry Creek Valley Zinfandel är prissatt till $ 25 och reservflaskan, som levereras komplett med sin egen träkista kostar $ 60.

Twisted Oak Winery i Kalifornien har också ett bra Halloween vin kallat River of Skulls. 2007 är tillgänglig nu och är gjord av Mourvèdre druvsort – inte billigt på $ 35.

Jag är inte så bekant med viner från Kentucky, men jag kom över det här spöklika erbjudandet från Elk Creek Vineyards – två stora Halloween viner. Det finns Bone Dry Red Cabernet Sauvignon, med en mycket kuslig skalle på etiketten ($ 20) och Ghostly White Chardonnay ($ 15)

Att flytta från USA och ner under jag kom över två “skrämmande” viner. En är “Evil Cabernet Sauvignon” från R Wines i Australien. Färskt, fruktigt och verkligen stort värde också, på $ 10 per flaska.

En annan australien att leta efter är Cockfighter’s Ghost Wines från Hunter Valley. Vinerna är uppkallade efter en spöklik gata, som sägs bo i vingården. Som historien går, för länge sedan dränkte en modig utforskares häst i den närliggande Wollombi Brook, en mörk och stormig natt. Sortimentet omfattar en Chardonnay, Semillon, Verdelho, Shiraz och Cabernet Sauvignon.

Jag är säker på att det finns fler “spooky” viner där ute. Om du har hittat något snälla, meddela oss det?

Mary Gorman-McAdams, DWS, är en New York-baserad vinpedagog, frilansskribent och konsult. Hon håller examen i Wine & Spirits från Wine and Spirits Education Trust (WSET) och är kandidat i Master of Wine Program.

Relaterad: Den verkliga ansikten av Zinfandel Vin: Mörk och Torr

(Bilder: Höger av vinproducenter)