Små fakta: Var kom S’more från?

(Bildkrediter: Tro Durand)

Ah, s’more – det är en lägereldsbehandla som är så viktigt för sommaren som solskyddsmedel och flip-flops. Kombinationen av förkolade marshmallow, crunchy graham crackers och smält choklad verkar som en no-brainer, men var kom denna lilla bit av smörgås himmel från?

Liksom alla goda livsmedel, ifrågasätts ursprungsberättelsen av s’more. Det första publicerade receptet uppträdde 1927 i en Girl Scouts handbok som heter Tramping and Trailing with the Girl Scouts. (Det låter också läsare lära sig att foder och bygga 12 olika typer av lägereldar, så det var verkligen en enstaka butik i en bok.)

Det är dock värt att notera att Nabisco började producera Mallomar, en marshmallow plopped på en graham cracker cookie och täckt av choklad i New Jersey 1913. Och MoonPie, graham cracker kakor som smög på en marshmallow och doppades i choklad såldes i Chattanooga, Tennessee, ungefär fyra år senare. Båda behandlarna har ungefär ett decennium på Girl Scouts och deras Trampning och Trailing till mig.

Och sedan talar det om att s’more dateras ännu längre till den viktorianska eran när damerna fyllde kakor och kakor med snygga sötsaker som sylt och choklad. Vem kan säga om en s’more inte var nära bakom citronkvarnen?

12 Creative S’mores för en fest

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Smakskombinationen är så läcker, och någon kunde ha kommit med det – Graham crackers, marshmallows och choklad är bara meningsfulla – men vem hade förnuftet att smälta det? Våra pengar är fortfarande på en massa 10-åringar som experimenterar med ett lägereld. Barn har bara en knack för mat som är iboende rörig.

När det gäller var ordet kommer s’more sannolikt stenografi för det ursprungliga 1927-receptet för “Some More.”

Skål två marshmallows över kolen till ett skarpt, snyggt tillstånd och sätt dem sedan in i en graham cracker och chokladbarsmörgås. Värmen på marshmallow mellan halvorna av chokladstången smälter chokladet lite. Även om det smakar som “lite mer” är det verkligen nog.

Vi kan ha kommit överens om att vara oense om den sista delen.

Vad är din favorit s’mores kombination?