Skorpa och Crumb: En Återgång till Bakbröd

Vår mycket favorit sak om höst är inte äppleplockning, eller att se alla de stora produkterna på marknaden, eller till och med växla upp för den närmaste semestern. Det är möjligheten att starta ugnen igen! Och för oss betyder det en återgång till brödbakning. Har du några brödbakningsplaner i helgen?

En sak som vi verkligen skulle vilja behärska i höst och vinter är en riktigt bra flerkornebröd – ett bröd som är tungt med nötter och rikt med torkad frukt. Vi har haft ett öga på detta recept i ganska lång tid. Det använder inget egentligt mjöl, men använder i stället spirade hela korn!

Sprouted Bröd från Boston Globe

Vi skulle också vilja prova vår hand på baguetter. Vi har bara gjort dem en eller två gånger tidigare, och skulle gärna få vana att göra dem oftare. De är också enkla att frysa, så vi kan göra flera bröd och få dem redo för snabba weeknights middagar. Vårt favoritrecept är fortfarande “baguette normal” från Local Breads av Daniel Leader.

Och så måste vi få några söta bröd där! Vissa medlemmar i vårt hushåll har bett om kanelbröd, och vi är glada att tvinga! Vi vill gärna prova det med Havreormsrökbröd som trogen har granskat förra året runt den här tiden.

Vilka är dina bakplaner?

Relaterad: Matvetenskap: Vad är surdej?

(Bild: Emma Christensen)