Se! En titt på Nigel Slaters nya matlagningsutrymme

Nigel Slater fans i Amerika, det här inlägget kan frustrera dig! Tyvärr är det fortfarande inte möjligt att titta på Mr Slaters matlagningsshow i USA. (Jag förstår inte varför de inte distribueras här, men det är ett annat inlägg.) Ahem. OK, så vidare, vi kan åtminstone ta en liten titt på uppsättningen av hans senaste show, Nigel Slaters enkla matlagning, som premiär i Storbritannien förra veckan.

Medan Nigel Slater har gjort flera matlagningar visar för brittisk tv genom åren, Enkel matlagning är den tredje säsongen i en serie som fokuserar på att vara i köket, vanligtvis inspirerad av hans trädgård eller en vän eller en butik i London. Vi besökte Herr Slaters kök förra året, när en otrygg kommentator upptäckte att det verkligen inte var hans hemkök. Ändå var de rena vita linjerna och nakna träelementen mycket beundrade.

I den här nya säsongen har vi ett helt nytt kök att utforska. Jag antar att det också är en uppsättning och återigen kommer att förlita sig på vår läsarens intrepidness för att bekräfta detta. Några av elementen från den gamla uppsättningen har överförts. Vi har en annan fantastisk vägg av fönster som leder till trädgården, men den här gången är de faktiskt vikbara dörrar (se ovan.) Och vi har fortfarande det “gömda” kylskåpet, en väggugn (se nedan) och slaktblockräknare.

De mest uppenbara nya elementen är den rika, mörka färggommen och tillägget av många fönster. Det finns också en hel del öppna hyllor för förvaring, en minimaliserad ö / prep-tabell och en enkel stol i hörnet (för att prata kokböcker, föreställer jag mig!) Vitt introduceras genom golv och tak och det stora skåpet som används som ett skafferi.

Köket har en underbar praktik, såsom kakebokens vägg och studieområdet som gör utrymmet till mer av en matlagningsstudio, ett koncept som jag gillar och desperat längtar efter. Diskbänken, spis, ugn, prep-område och kylskåp, men inte i den klassiska triangeln, verkar ha ett gott flöde. I början verkade pantryområdet för långt bort men jag misstänker att detta har mer att göra med användningen av vidvinkelobjektiv i bilderna ovan. Skottet nedan visar köket sett från utsidan, pantryen bara några steg från prepområdet.

Vissa kommer att upptäcka det öppna lagret opraktiskt och kommer att undra var han håller skräp / återvinning, och jag misstänker att utrymmet blir ganska dim på en regnig dag. Men allt-i-allt Jag gillar hur de skarpa, moderna funktionerna fungerar med de rika tonen och träelementen för att skapa ett modernt utrymme som också är varmt och inbjudande. Jag skulle inte vända bort ett erbjudande att spendera tid här, hugga och skära och rör en gryta, speciellt om Mr. Slater råkade hänga runt också.

  Love Bake Nourish av Amber Rose

Relaterad:
• Se! En titt på Nigel Slaters kök
• Bokrecension: Tender, volymer I & II, av Nigel Slater

(Bild: Nigel Slaters enkla matlagning, BBC)