Ruth Bader Ginsburg Regler om huruvida en varmkorv är en smörgås

Om du någonsin vill spåra ett samtal är allt du behöver göra för att få folk att prata om huruvida olika livsmedel är smörgåsar eller ej. Jag såg en gång ett professionellt möte som ägde rum i 30 minuters fullständiga kaos medan två matredaktörer skrek åt varandra om huruvida en hamburgare var en smörgås. Och skönheten i detta är att du kan göra det med nästan vad som helst. Är en wrap en smörgås? Är en taco en smörgås? Är en ravioli en smörgås? Är en Smuckers Uncrustable en ravioli? Jag är ganska säker på att du kan säga att en skål spaghetti var en smörgås, och någon skulle hitta ett sätt att stödja det.

Av alla sandwich debatter som har delat matvärlden i generationer är den längsta spetsen frågan om huruvida en varmkorv räknas som en smörgås eller ej. Det finns många variabler att överväga. Räknar en bulle som bröd? Räknar en varmkorv som kött? Nu har vi äntligen en officiell dom från Högsta domstolen rättvisa Ruth Bader Ginsburg: En varmkorv är en smörgås.

Det är inte så enkelt självklart, men den logik som Ginsburg får till svaret är perfekt.

Ginsburg dök upp på The Late Show med Stephen Colbert, och Colbert försökte stumpa henne genom att fråga om “en av de mest splittrande frågorna i vårt land”.

“Är en korv en smörgås?” han frågade (vid 2:40 i ovanstående video.)

En vanlig person kunde ha svarat ja eller nej, och argumenterade sedan för att stödja den punkten. Men den notoriska RBG är en mycket smart kvinna som är väldigt bra på jobbet, och hon närmade sig frågan hur en väldigt smart person skulle.

“Du berättar för mig vad en smörgås är och då ska jag berätta om en varmkorv är en smörgås”, sa hon.

Barn bör studera detta i skolan. Definiera dina villkor i början och när du går.

Colbert ser nästan stumped, och han fortsätter noggrant och definierar en smörgås som “Två brödstycken med nästan vilken typ av fyllning som helst, så länge det inte är mer bröd”.

Ginsburg får då honom att definiera “två stycken” och “bröd”.

“Du sa två brödstycken”, sa hon. “Inkluderar det en rulle som är öppen men fortfarande inte helt?”

Vid den tidpunkten tycktes även Colbert imponerad.

“Det är därför du är i högsta domstolen”, sa han.

Colbert håller med om att brödfrågan är kärnpunkten i debatten, men han säger att en sub-smörgås också är på en roll som är öppen, men inte helt. Och en sub-smörgås är klart en smörgås-det är i namnet.

“Så en varmkorv är en smörgås?” han frågar.

“På din definition är det ja,” säger hon.

“Väl spelat, Lady Justice,” säger Colbert. Han ser verkligen imponerad.

Vi har äntligen en officiell dom från rättvisa Ruth Bader Ginsburg: En korv är en smörgås. Om du självklart har en annan definition av “smörgås”, i så fall, gör dig redo att röra sig.

Är en korv en smörgås?