Riedel Vivant Vinglasögon

Namnet Riedel är synonymt med “fancy vinglas” och så var det mycket till vår förvåning och glädje att se en ny budgetlinje med Riedel-glasögon som finns tillgänglig hos målbutikerna.

Vi gav Riedel Vivant vitvinglasögon ($ 39,99 för 4) en snurr och kvadrade dem i ett blindtest med våra Riedel Vinium Chardonnay / Chablis glasögon (31,90 dollar för 2).

Båda glasögonen håller standarden 12.38oz, men Vivant är en hårhögare. Sitt vid sida, vid ett ljusbord, ser de anmärkningsvärt lika ut. Blindvikt, med några få sippor vin i våra bäckar, kunde vi inte säga skillnaden. Men med ett fingeravtryck var den chime som kom fram från Vinum-glaset mycket mer melodiskt.

Om musiken ditt glas gör är viktigt, kanske du inte luras av Vinums mindre dyra kusin, men om det är det Riedel-namnet du vill ha men vill spara lite för att spendera på ditt vin istället, är Vivant-glasögonen ett bra sätt att gå.

Riedel Vivant Vin Collection, inklusive carafes och glasögon, finns tillgänglig hos Target butiker och online för $ 19,99 – $ 39,99.