Recept: Brown Smör Hummer Rolls

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)

För mig är en resa till Maine aldrig komplett utan att äta en hummerrulle. Jag föredrar typiskt den klassiska Maine-stilen – stora köttstycken kastade med bara en touch Mayo, staplade in i en snuskig bulle – men jag är alltid spelet för att försöka snurra på den traditionella rullen.

Det är där Eventide Oyster Co. i Portland, Maine, kommer in. De kasta hummerköttet i brunt smör, vilket helt förändrar spelet. Eventides hummerrulle är extra rik, nutty och den överlägset mest övergivande du kan hitta.

Ett mer behagligt sätt att njuta av en hummerrulle

Dessa rullar är inspirerade av Eventids. Folk där finns också det dekadenta hummerköttet i asiatiska ångade bunkar som formas som traditionella varmkorv. Bullarna är lätta och extra fluffiga, vilket är en fin kontrast till den varma hummeren. De är inte särskilt lätta att komma med, men brioche varmvadsbullar ger en något annorlunda, om än utsökt, ersättare. Det som är speciellt här är brunt smör. Det är en nutty kontrast till hummer köttet som balanseras av en stor pressning av citronsaft och en smattering av hackad färsk gräslök. Om du frågar mig, det här är den bästa fest på sommaren som du kan gräva i.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)


Brown Smör Hummer Rolls

Serverar 4

 • 8 matskedar

  (1 sticka) osaltat smör

 • 1 pund

  kokt Maine hummerkött, skuren i bitar i bitar

 • 1 matsked

  färskpressad citronsaft

 • 1/8 tesked

  fläckigt havsalt eller kosher salt

 • 4

  brioche varmkorv

 • 2 matskedar

  finhackad färsk gräslök

Smält smöret i en ljus, högsidig stor stekpanna över medelvärme. Vrid pannan ibland för att vara säker på smöret lagar jämnt. När smöret smälter, börjar det skumma. Färgen kommer att gå från lemongul till gyllene solbränna till en toasty-brun. När du luktar den näringsrika aromen, ta omedelbart pannan av värmen, tillsätt hummerköttet och kasta för att kombinera. Tillsätt citronsaft och salt och ge blandningen en annan kasta.

Dela hummerköttet mellan bollarna. Tillsätt var och en med gräslök och servera omedelbart.