Party Trick: Hemlagad Cotton Candy Without a Machine

Är du en fan av mjuk, fluffig, smält-i-din-mun-bomullssocka? För mig är den heta smältande smaken av spunnet socker knuten till sommarmässor och festivaler, och den har en stark nostalgisk sötma. Med lite övning och lite skicklighet kan du göra en fancied-up-version av denna behandling hemma, som Andrea från Cooking Books visar oss.

Andrea fick detta recept från Gesine Bullock-Prados nya bok, Sugar Baby (Stewart, Tabori & Chang: $ 17,61, Amazon). Bullock-Prados bok är en härlig hyllning genom sockercraft av alla slag – från makaroner och marshmallows till stovetop spunnet socker, som denna bomullsgodis.

Andrea försöker det modigt, snurra heta strängar av socker till ett gyllene moln av bomullssocker. Nej, det är inte så mjukt och fluffigt som versionen spunnit ut av kommersiella maskiner på mässan, men det är fortfarande gott och väldigt roligt att äta.

Läs mer om hennes process och få receptet:

Få receptet: Hjälmlagad bomullsgodis på matlagningsböcker

Har du någonsin försökt att göra bomullssocker eller spunnet socker hemma? Hur gick det? Vi tycker att små pinnar av dessa saker skulle göra underbara festfavörer eller eftermiddagsmat.

Relaterad: Hur Spinsocker För Förtjusande Desserter

(Bilder: Andrea av matlagningsböcker)