Party Tips: Hur man hanterar din tid som ett proffs på festdag

Du kan ha den absoluta bästa menyn och allt kan komma ut precis rätt men om timingen är avstängd på festdag kan det leda dig i onödigt stressad och oförmögen att faktiskt njuta av kvällen. Vad ska man göra? Här är några tips för att hantera din tid och få allt till bordet utan för mycket stress.

Den här veckan hade vi en förfrågan från en läsare som älskar att kasta middagspartier, men finner sig självpressad för tiden efter arbetet med bara några timmar att dra allt ihop. Jag kan relatera; även om jag har en hel dag att förbereda mig på ett middagsfest, tycker jag ofta att jag kör runt hela dagen och bara tillåter mig att koppla av när dörrklockan börjar ringa. Jag inser att detta besegrar syftet med att ha gästerna över för en mild och trevlig kväll.

Medan jag tänkte på den här läsarens fråga kunde jag inte låta bli att minnas hur nyligen över Food52, Amanda Hesser publicerade om att börja kasta mer helgmiddagsfester, kronisk planering, timing och servering av måltiden själv. Hesser skriver om hennes senaste parti och hur hon strukturerat veckan, från att köpa blommor till att göra pajdeg i förväg. Jag ringde upp vänner för att fråga efter deras tips. Jag frågade till och med min mamma. Här är vad jag upptäckte:

• En vecka innan: För dig alla med små, har Hesser ett bra förslag att göra barnens måltider under hela veckan på en gång på måndag eller tisdag. På det här sättet tänker du inte på hur du matar din familj samtidigt som du förbereder dig för att mata ett hus fullt av vänner i slutet av veckan.

• Några dagar innan Min mamma föreslår att tillträde och gård är i ordning några dagar före en fest. Det här är bara alltför organiserat för mig, men jag antar att vattna växterna är en bra idé – för de av er som till och med har växter att bevattna. Hesser föreslår att man gör salladsdressingarna och alla tårtor eller konditorivetter eftersom de kommer att hålla några dagar i kylskåpet och inte behöva tänka på det här steget på dagen för att spara lite stress. Om du behöver beställa några köttstycken eller specialmat, är det dags att göra det också.

• Dagen före: Köp blommor och vin idag. Jag ser också till att jag har tillräckligt med is på sidan och börjar göra det som galet. Eftersom jag är en sådan visuell person, gillar jag att sätta ut tallrikar och serveringsbrickor dagen innan så jag kan börja tänka igenom hur jag lägger allt ut på bordet. Jag tycker det är för hektiskt att ta itu med detta på födelsedagsdagen. Överflödigt tänker jag igenom vad jag kanske vill bära och kasta i en tvättstuga om det behövs.

• Festdag: Festdag jag reserverar för att förbereda maten. Lätt och enkel. Jag ska också ordna blommorna. Jag börjar alltid tidigt och förbereda allt jag kan på morgonen så sen eftermiddag och kväll är så lugna som möjligt.

Vilka tips har du för Party Time Management?

Relaterad: Festmeny: En vårpicknick i rosa och grön

Dess Reader Request Week på Kitchn! Det här inlägget begärdes av HBINGHAM14.

(Bild: Flying House)