Pantry Basics: Vad är Espresso Pulver?

Om du har bakat en choklad eller mocka-smakad tårta eller efterrätt, krävde receptet förmodligen espressopulver eller snabb espresso. Vad är espressopulver, och kan du ersätta något annat?

Espressopulver är mycket intensivt mörkt och koncentrerat snabbkaffe. Det är inte bara kaffebönor som är bra. Det är faktiskt kaffekristaller som löser sig snabbt i vätska.

Espressopulver är egentligen inte för att dricka – bagare är de främsta som använder den. Det skiljer sig också från vanligt gammalt ögonblickligt kaffe, eftersom det är mycket mer koncentrerat. Espresso är trots allt en form av kaffe – inte en annan typ. Espresso grunder är mörkt rostat kaffe, malda mycket bra för espresso extraktion.

Instant espresso har en bättre, mörkare smak än din genomsnittliga storebought snabbkaffe. Bara en tesked ger en mörkare, rikare smak till dina chokladrecept. Det kommer inte att få dem att smaka mycket som kaffe men det kommer att förbättra sin smak. Att använda mer än en tesked börjar ta fram kaffesmakar.

Det är vanligtvis inte tillgängligt i mataffären. du måste leta efter det i specialbutiker eller online. Sur La Table bär vanligtvis det.

King Arthur Flour Baker’s Catalog är en bra webbutik som också bär den. Deras Espresso Powder är $ 4,95 för 2 uns, och de erbjuder gratis frakt på denna speciella artikel.

Men vad händer om du inte har det och du har inte tid att jaga det? Det är helt acceptabelt att använda omedelbar kaffe istället. Använd ca 50% mer än den mängd espressopulver som krävs i receptet, men smak som du. Instant kaffe brukar ha en hårdare smak än snabb espresso; Det kan smaka på sallad eller sur om det används för mycket.