NYC Keramik Källa: Terrafirma Keramik

Vi hade absolut ingen anledning att köpa denna serveringsfat för oss under helgen, men vi kunde inte motstå. Det känsliga, spetsliknande mönstret som ser så modernt ut på en rustik keramik var för mycket. Vid den tiden visste vi inte att det gjordes av en lokal New York City-konstnär…

Terrafirma Ceramics ägs av konstnären Ellen Evans, som gör sitt keramik i Astoria. Hennes senaste samling är inspirerad av textilier och ser ut som om hon lade spets på toppen av tallrikarna och glaserade över den. Det finns honeycomb-design och mönster som nästan efterliknar snakeskin. Vi hade svårt att välja bara en bit (vår “laddare” som vi använder som serveringsfat, kostar $ 80).

Samlingen är ganska omfattande – skålar, tallrikar, laddare, brickor, sopptureens – och kommer i svart, grått, grönt, blått och chokladbrunt. Det här är inte lätt att hitta. Såvitt vi kan säga är hennes studio inte en butik, och vi har inte haft lite lycka att hitta någonting online. Om du råkar vara i Cross River, New York, kolla hembutiken Yellow Monkey, där vi köpte vår platta (Terrafirma finns inte på deras hemsida, men du kan ringa och beställa från dem):

  • Gul apa

Vi hittade även Terrafirma på en webbplats som heter Contemporary Concepts:

  • Samtida begrepp

Och vi såg några stycken i Evans gamla samling, Vinevinet, på Amazon (kanske kommer de så småningom att bära de nya grejerna?):

  • Frukt av vinen från Terrafirma, på Amazon.

Eller kontakta Evans direkt via hennes hemsida:

  • Terrafirma Keramik

Relaterad: Marmiton Tian och Yellowware från Farmhouse Wares

(Bilder: Elizabeth Passarella)