Nigella Lawsons hemlighet för att göra symmetriska deviled ägg

Jag har varit på en stor deviled äggspark i det senaste. Att göra en stor tallrik av deviled ägg är ett av de enklaste och uppriktigt mest kostnadseffektiva sätten att ge en stor grupp människor något trevligt och lite betydande att snacka med cocktails.

Om jag gör deviled ägg för familjen eller bara ett avslappet besök, ska jag bara mäta min äggulor med en gaffel, blanda i de andra fyllnadsingredienserna och skaka blandningen tillbaka i äggvita halvor, klumpar och alla . De smakar lika bra på det sättet och de ser rustikt ut, och det finns ingen anledning att bryta ut stickblenderen eller bakverkväskan när jag bara vill ha några deviled ägg att äta på soffan medan du tittar på Glöd.

Om ägget behöver vara fint, ser det emellertid ut. Och det kan ta övning att göra deviled ägg ser bra ut. Jag tycker att det är väldigt lätt att få lite dabs gul fyllning på serveringsplattan eller på äggvita eller i mitt hår. Men Nigella Lawson har ett knep att göra deviled ägg som ser bra ut för en restaurang, eller för Instagram.

Nigellas recept på Deviled Eggs är ganska traditionellt: hon använder majonnäs, senap, salt, paprikan och en fläck Tabasco för värme. Men hon säger att hennes trick för symmetriska deviled ägg är att lämna äggen ut på sina sidor över natten, vilket hjälper till att centrera äggulorna i ägget, så att de är i mitten av var och en, inte i ändarna eller i sidorna.

“För att hjälpa äggulan att hålla centrerad när de lagar mat, lämnar jag dem på sina sidor i en maträtt (i stället för att sitta upprätt i sina lådor) över natten i kylen innan de lagar mat,” skrev hon. “Det är inte en felsäker garanti, men det verkar göra en skillnad.”

En annan anledning Nigellas ägg ser så söt ut är att hon kokar 12 ägg, men använder bara de vita av nio av dem. Hennes recept kräver en högre yolk-till-vit-förhållande, så hon kan välja ut de snyggaste 18 äggvita halvorna och ta de sex fulaste ut ur bilden. Sedan blandar hon sin fyllning med en stavblender tills den är jämn och använder en rörväska för att skapa “gyllene rosetter” i de ihåliga ägghalvorna.

Vad är din favorit sak att göra med deviled ägg?