Muffins i en burk! Den senaste Cupcake Craze

En vän informerade oss nyligen om att cupcakes i en burk är de varm sak just nu. De har sett på The Today Show och in O Magazine. Egentligen sa vi. Vi har inte ens sett dessa saker. Vad är dem? Muffins i en burk, det visar sig, är som det olagliga kärleksbarnet av kakan poppar och den burkta kakan blandar allestädes närvarande i semestergåvan. Har du provat en av dessa mashed konfektioner av tårta och frostning?

Vi antog ursprungligen att “muffins i en burk” menade småbakade kakor i burkar, som dessa söta. Men muffins i en burk går långt förbi det. Vissa är inte ens bakade i burken; De är gjorda av en halverad muffin, eller smulad tårta, lagrad i en burk med vispad smörgås frostning. När locket är påstått betyder högt sockerinnehåll i dessa behandlar att de kan vara i över en vecka eller frysas.

Vi är inte helt säkra på vem som först kom fram med den här idén, men de är stora säljare på postorderhandelsbutiker. Den som har fått mest press är Bangerang Bake Shop, of Today Visa berömmelse:

• Bangerang Bake Shop – Deras cupcakes är avbildade precis ovanför.

De är också en blomstrande stugaindustri för Etsy bakare; muffinsbilden på toppen av stolpen är från denna Etsy-säljare:

• Nummy Crummies

Vad tycker du om dessa? Söt? Långt? Slitna med muffins? Vi vet att många av er var redo för år sedan för att muffinen skulle sluta, men vi har det på ganska god auktoritet att muffins inte går undan någon gång snart. Gör cupcake i ett burkfenomen att göra dem mer välsmakande, eller mindre? Och vill du prova dem själv?

Cupcake Recept från Kitchn

Bilden ovan, vänster till höger:
• Chokladmuffins (Vegan! Glutenfri!) Och Kokosocker
• Airy Angel Food Cupcakes med Naturligt Pink Icecream
• Vegan Choklad Ginger Orange Cupcakes

Relaterad: Söt matkonst: En muffins anatomi

(Bilder: Nummy Crummies; Bangerang Bake Shop)