Möt Sheela Prakash, Kitchns nya assistentmatredigerare

Idag är vi glada att presentera det senaste tillägget till vårt redaktionsteam, Sheela Prakash! Sheela kommer till Kitchn efter att ha jobbat för Epicurious, där hon var en redaktionell assistent. Vi är så glada att ha henne på laget. Som assistentmatredigerare kan du förvänta dig att hon delar många smarta tips, nya sätt att använda favoritredienser och några bra recept.

Vi har lagt några frågor tillsammans så att du kan lära känna Sheela lite bättre – inklusive den hälso-myt som hon önskar skulle gå bort (oh, hon är också en registrerad dietist).

Du har din mästare i gastronomiska vetenskaper i Italien. Berätta sanningen: Var denna grad bara en ursäkt för att äta mycket pasta?

Jag skulle ljuga om jag inte erkände att när man valde ett mastersprogram i Italien mot USA, kom maten definitivt till spel. Jag menar att det inte är allas dröm att springa till Italien i ett år och äta sin vikt i pasta och gelato? Men alldeles allvarligt lärde jag mig en hel del mycket, och det kulaste med programmet var omgivet av inte bara den italienska matkulturen utan för de 16 olika länder som mina klasskamrater representerade. Det var ett otroligt sätt att dyka dyka i den gastronomiska världen; Det är definitivt en upplevelse som fortsätter att forma mig.

Du är en registrerad dietist. Vad är den enda mathälsemyten du vill gå bort?

Att det fortfarande finns en del hemlighet att upptäcka när det gäller att gå ner i vikt och vara hälsosam. Att äta hälsosamt handlar inte om att hoppa på den senaste trenden – det handlar om måttlighet. Ät en varierad kost (det betyder gott om frukt och grönsaker, men inte heller smör och choklad), träna, och viktigast av allt, var uppmärksam på vad din kropp behöver. Att lyssna på det kan bara vara det bästa sättet att hålla sig frisk.

Du har 20 minuter att äta middag. Vad är på bordet?

Mest troliga risotto. Efter år av misslyckande kan jag nu säkert säga att jag kan göra det utan att titta på ett recept eller freaking ut att jag bråkar något. Jag älskar att det är en tom skiffer – jag ska kasta i ärligt talat vad jag än har. Nyligen gjorde jag en version med soltorkade tomater och använde vätskan Jag rehydrerade tomaterna i som risotto matlagningsvätska istället för buljong, och det fungerade bra! Risotto är enkelt nog att jag kan tanklöst röra och röra på det i slutet av en lång dag, men också tillräckligt med inblandade att jag kan ha kul att bli kreativ med tillägget, koka runt kylskåpet och skafferiet för inspiration. Serveras bredvid en grön sallad och ett glas vin, det är den ultimata motgiften till vad som helst som den dagen tog med.

Läs mer: Varför använder jag bara Carnaroli-ris för att göra risotto

Bra, Italien

(Bildkrediter: Sheela Fiorenzo)

Favorit ingrediens du använder hemma just nu?

Jag vet att Maldons havsalt är inget nytt, men jag har alltid motstått att hoppa på vagnen tillsammans med allas andra beröm eftersom det inte är billigt så mycket som saltet går och det sista jag trodde att jag behövde var en annan liten burk i mitt skafferi. Men jag försökte få gratis frakt på Amazon.com nyligen, så jag slängde det bara med min beställning, och nu är jag beroende av alla andra. Jag har sprinklat det på allt från sallader till äggröra till chokladkakakakor precis innan du bakade. De krispiga, oregelbundna flagerna tillfogar lite poppar av salt smak till vilken maträtt som helst, vilket gör det så mycket bättre. Och lite går långt, så även om det är lite av spurge, kommer lådan att vara mig länge.

Vem älskar du att laga mat mest och varför?

Det uppenbara svaret skulle vara min förlovade, och det är helt klart sant! Men nyligen har vi lagat mer och mer tillsammans – stanna kvar på lördagskväll, kom på en meny, aktiverar Spotify och gör det som en helnattaffär – och jag kanske bara älskar det ännu mer.

Jag älskar verkligen matlagning för alla som jag kan övertyga om att komma och tillbringa en kväll i min lilla lägenhet. Ju mer jag underhåller desto mer förtroende jag får i köket, och därför känner jag mig till en bättre kock. Jag tycker att jag själv skapar dessa middagspartididéer och menyer i mitt sinne – jag letar bara efter munnen att mata!

Vad ser du fram emot att göra som assistentredaktör för The Kitchn?

Jag är ivrig att gräva i receptutveckling, vilket är något som är nytt för mig och en färdighet som jag skulle vilja ha under mitt bälte. Jag ser också verkligen fram emot att lära känna våra läsare och vad som inspirerar dem. Att gå vidare med tips, tricks och recept som får folk att uppskatta mat och matlagning är lätt det bästa av mitt jobb!