Middag med perfekta utmaningar: Ämnen och tekniker för att bryta isen

Vi har alla upplevt det ögonblicket (vanligtvis vid ett bröllop eller annan formell händelse) när du befinner dig sitter vid ett bord för en flervärdig middag omgiven av fullständiga främlingar. Du kan oväntat snubbla in i denna situation, men hur man väljer att reagera kan göra eller bryta natten. Vad gör du? Vad pratar du om? Hur hinner du ut där ute??

Jag befann mig i denna situation förra veckan när jag deltog i en Google-kockseriemiddag (vid Parkside) här i Austin. Googles kockserie (via Googles erbjudanden) är i princip en diskonterad mångkursig måltid på en lokal restaurang som erbjuder chansen att träffa kocken och (tydligen) sitta med främlingar! Jag borde ha förväntat detta eftersom biljetterna säljs individuellt med begränsat sittplatser, men det var en bra sak jag inte gjorde. Har jag visat att jag förmodligen skulle ha kommit i ett lager eller två av sociala introverda rustningar, och det visar sig sällan bra.

När det går så klämde jag bara på några av hors d’oeuvresna (jag måste alltid stava och kontrollera det ordet) och drack ett par Palomas. Min fru och jag valde ett slumpmässigt bord (nummer sju ser alltid bra ut) och satt. Långsamt anlände par en efter en, och vi introducerade oss själva.

Vart går du härifrån? Vi kunde ha spelat det säkert och höll bara samtal med våra signifikanta andra men istället sökte vi efter gemensam grund med de andra paren. Jag börjar typiskt med var kommer du ifrån? rutin, men du kan göra det bättre om du överväger din miljö. Alla här hade gått online och köpt en begränsad biljett till en måltid på en trevlig restaurang i en foodie stad. Så det är troligt att alla andra här har några vanliga band, som börjar med att vara ganska välkänt med internet och en älskare av god mat.

  Ja, rökt Cocktails Involver Real Smoke. Så här gör du hemma.

Vi styrde konversationen i den riktningen –Har du varit här förut? Vad tyckte du om? Vilka är dina favoritrestauranger? Jag kunde prata om mat och Austin i timmar, så nyckeln är att hitta någon gemensamhet med ämnen och intressen du är passionerade för.

Vårt bord började fylla och en speciell gäst var ännu mer nervös än oss, eftersom hon hade kommit fram till evenemanget självständigt. Hon kunde ha precis satt där i hörnet, iPhone i handen, åtnjöt måltiden och vinet och lämnade. Men nej, hon kom precis ut med den. Hon presenterade sig och sa att hon var där ensam för att hon inte kunde få sin vän att köpa en biljett med henne. Detta öppnade bordets öron till hennes uppmärksamhet, och vi försökte kollektivt få henne att känna sig välkomna.

Vilket visar en annan punkt: Var öppen och ärlig om du är nervös och människor kommer att vara mer mottagliga för dig och du får det som “vad-är-dessa-folk-tänker-om-mig” känner av din bröstkorg.

Vi pratade om restauranger, vilka typer av mat vi åtnjöt, och även lite om vad vi gör (det är svårt att gömma sig bakom kameran). Samtalet som gjorde natten var dock när vi började dela pinsamt saker våra föräldrar har gjort offentligt. Jag är ganska säker på att personen som anlände sig själv guidade oss till det här ämnet, och tillsammans med ett annat par underhöll vi hela bordet med sina berättelser. Fall i sak, att berätta humoristiska historier om våra föräldrar och barndom är alltid en seger. Vi har alla dem, vi alla kan relatera till, och det ger oss en chans att reflektera på en tid då vi var så intryckbara och sårbara. Det gör det också möjligt för oss att uppskatta de mycket föräldrar som hjälpt oss genom livet och gjutit oss på en eller annan sätt till vuxna vuxna som nu lyckas hålla sig vid ett bord fullt av främlingar.

Natten var fantastisk och minnesvärd och vi var den sista tabellen att lämna med en bra 30 minuter. Det kan vara svårt att gå ut och vara social. Det är alltför lätt att falla tillbaka i våra personliga komfortzoner (speciellt om du är gift) men om du vågar ta dig ut och öppna dig själv kan du få en av dina bättre och mer minnesvärda måltider.

  Hemlagad Sushi för middag: Tips och tricks

Vad är några av dina favorit isbrytare ämnen när du befinner dig sitter bredvid en främling?

Relaterad: Middagspartner: Hur skapar du en bra konversation?

(Bilder: Chris Perez)