Matlagning med öl: Bäst bryggor för vintern Stews öl sessioner

Ja, Guinness är definitivt traditionell för grytor, och med god anledning! Dess rostade, malty smaker förbättrar de som redan finns i grytan och tar det till hela “nother nivå av awesomeness. Men Guinness är definitivt inte den enda ölen som kan användas, det är inte heller perfekt för alla grytor. Här är några fler att prova!

För biffgrytor gillar vi verkligen bärare. Dessa öl tenderar att ha en hel del karamelliserade och rostade maltaromer som fungerar mycket bra med långkokt kött, men utan att gå in i den kaffebitiga bitterheten hos många stouts. Nyligen har vi verkligen haft matlagning (och dricka) Edmund Fitzgerald Porter från Great Lakes Brewing och Black Butte Porter från Deschutes Brewery.

Tyska doppelbockar och dubbla bockar i tysk stil skulle också vara ett intressant val för stekpinnar. De tenderar att ha robusta nötter och brödliknande smaker med mindre tonvikt på humlen.

När vi gör en grönsaks soppa som minestrone eller svamp-bygg gryta, brukar vi gå lite lättare. Vi kan fortfarande använda en portör, men mindre av det. Brown ales ger också grönsakssallar ett trevligt lager av salig sötnos, men vi skulle undvika “mutterbruna” ales eftersom de ofta är för söta och sirapiga för dessa ändamål. Prova Brooklyn Brewery’s Brown Ale eller Saranac Brown Ale.

För alla grytor använder vi en halv kopp öl för att deglaze pannan och sedan lägga till ytterligare en halv kopp tillsammans med buljongen. Om vi ​​bestämmer att vi vill ha lite mer av ölens smak efter att soppan har simmerat ett tag lägger vi till mer en halv kopp i taget tills det är precis där vi vill ha det.

Vilka stilar eller specifika sorters öl gillar du i vintersoppa och grytor?

Relaterad: Matvetenskap: Förstå Maillardreaktionen

(Bild: Flickr medlem idovermani licensierad under Creative Commons)