Laurie Colwin: ensam i köket med en aubergine

Många småbostadsboende drömmer om ett rymligt, välutrustat kök. Men vad händer när du får det? Tja, om du är som Laurie Colwin, ibland befinner du dig själv om att tänka på tvättarugula i badkaret och bizzare-aubergine.

“Food Fantasies” -avsnittet av PRI: s utvalda shorts är en sådan behandling. Det är en rebroadcast som inkluderar Colwins “ensamma i köket med en aubergine” och berättelsen om kanske det mest upprörande receptet som någonsin föreställt sig.

Den första historien är “Landskapsmakning från Central France: Roast Boned Rolled Stuffed Shoulder of Lamb (Farce Double).” Det är ett hilarious, vandrande redogörelse för ett verkligen löjligt recept.

I den andra änden av kulinariska spektret påminner Colwins berättelse om en-rumslägen i Greenwich Village där hon bodde i åtta år. “Köket” bestod av ett litet kylskåp, en tallrik och en brödrostugn, men hon lyckades laga och underhålla regelbundet.

Hon beskriver en fonduepartys missadventures som resulterade i att gå ut för hamburgare på en närliggande bar och försökte avsluta spaghetti carbonara i ett dragig badrum med ett hopfällt tak.

Hennes favorit att laga sig var aubergine och hon upptäckte otaliga sätt att förbereda det på sina två elektriska brännare – ett enkelt nöje som hon påminde fondly år senare.

Aubergine säsongen är ett litet sätt, men vi kan inte vänta med att ta hand om en på bondens marknad och sedan vandra tillbaka till vårt ofullkomliga lägenskök och se vad vi kan skapa.

Ladda ner avsnittet “Food Fantasies” värd Ruth Reichl, på Symphony Space – Selected Shorts.

Relaterad: Att lära sig att älska aubergine: Hur man väljer dem, lagar dem och äter dem


(Bild: Flickr användare Kables, licensierad under Creative Commons)