Kokbok Recept: Matt Armendariz Caprese Sticks

Matt Armendariz nya bok, På en Stick, inspirerar oss till att spika allt ätbart! Åh pojke, vi är glada att vi sätter vår favoritsallad, um, på en pinne. Läs vidare för att få veta mer om denna underbara nya kokbok och de globala smakerna som det omfattar!

Matt Armendariz, hyllade bloggare och matfotograf extraordinaire, har just släppt sin första kokbok av sina egna ursprungliga recept (han fotograferade många andra författares kokböcker). På en Stick kommer att lämna dig full, glad och fundera över hur många livsmedel du kanske kan kasta på en spett. Efter att jag gjorde några av recepten såg jag mig själv på mitt kökspisar igen, med galen “sätta den på en pinne” potential.

Matt’s cookbook är skrivet med plucky irreverence och humor. Den består av 80 internationellt inspirerade söta och smakfulla recept. Alla matar är vackert fotograferade och sprider praktiskt taget sidan in i din mage (hoppfull dröm!). Hans expertis som fotograf visas i de stora bilderna som följer med varje recept. Och hans receptskrivstil är tydlig, kortfattad och otrevlig rolig. Jag har inte haft så mycket kul med en kokbok på länge. Du heter det, Matt drar det i stickform!

Matt Caprese Sticks var snabba att montera och läckra. Kombinationen av basilika, tomat och mozzarella sparkades upp med tillsats av soltorkade tomater, en duggregn med bra olivolja och en generös strö salt och peppar. Denna klassiska sallad, som jag normalt serverar på en stor tallrik, fungerade riktigt bra i stickform.

De enskilda bitarna var enkla fingermat och perfekt för festen jag tog med dem till. Faktum är att Matts recept från den här boken skulle göra stand-out underhållande rätter. Att äta mat på pinnar gör bara människor glada! Kanske beror det på att ingen silverplagg krävs, vilket ger oss äter tillbaka till vår mer grundläggande natur? Eller är det mer av en nostalgi sak, trots allt kommer några av de snyggaste godisarna på pinnar – bomulls godis, majshundar, push-pops!

Caprese Sticks
gör 12 cocktailstorlekar eller 6 stekpinnar

12 cocktailplockar (jag använde 6 ätpinnar)
1 kopp små färska mozarellabollar
1/2 kopp körsbärstomater
1/4 kopp soltorkade tomater
1/2 gänga färska basilika blad
Havsalt och extra jungfruolja (tillval)

Ordna mozzarella bollar, båda typer av tomater och basilika lämnar cocktailplockar, blandning och matchning i olika kombinationer. Spruta med havssalt och en snabb drizzle olivolja, om så önskas, innan du serverar det.

Kolla in Matts bok: På en Stick
Besök Matt’s Blog: Matt Bites

Relaterad: Recept: Cherry Tomat Bites

(Bilder: Leela Cyd Ross, omslagsbild och recept av Matt Armedariz, reprinted med tillstånd från Quirk Books)