King Arthur Flour Baker’s Companion: All-Purpose Bakning Cookbook

Denna kokbok har äran att vara den första. Den första kockboken jag blev kär i, den första kockboken jag köpte med mina egna pengar (och i ett ögonblick i mitt liv när en $ 35 kokbok var ett stort köp!), Och den första kokboken som gav mig framgång i köket. Det skulle inte sträcka sig för att säga att den här boken är grunden till min matskrivande karriär – om de inte hade varit så mycket perfekta eller att den första jordgubbarna-Rabarbercirkeln inte hade blivit ett slag i de första tuffa dagarna att falla i älska med mat, vem vet var jag kanske hamnat i?

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag först fick den här boken från biblioteket och jag kommer ihåg att tänka, “Bra Gud! jag kan skapa något!“Jag kunde inte tro på alla recepten som sammanställdes på ett ställe: kärnmjölkkakor och julkakor, nyckelkalkpai och korviga bröd av ciabatta, rågkakor och lagerkakor. Det fanns tutorials om hur du gör dina pajskorvar fläckiga eller ömma, och långa förklaringar för att använda brödkorvningskorgar. Den långa listan över utrustning och ingredienser – tillsammans med hur man handlar och använder dem – kände sig som att upptäcka en hemlig bakverk Rosetta sten.

Det var de mörka dagarna mellan försvinnandet av gymnasieskolan ec men innan matbloggar tog över internet och jag kände mig som att jag äntligen hade hittat min entré i köket. Plötsligt var recepten förnuftiga för mig som de aldrig hade tidigare. Jag älskade (och fortfarande älskar) hur Baker’s Companion tar sig tid att förklara recepten – tanken bakom dem, varför kan du använda smör eller förkortning, fallgropar att se upp och vad ska man göra om någonting inte går rätt. De handritna illustrationerna som visar steg verkar så rudimentära nu, men vid den tiden (före SLR-svängande bloggare, kom ihåg!), De var långt ifrån bättre än att fumla om sig själv.

Bläddra igenom boken nu, jag är ganska förvånad över hur många recept jag har gjort under åren. Ännu mer fantastisk: inte en enda har misslyckats. Något jag gillade bättre än andra, för att vara säker, men jag kände mig aldrig låt ned.

King Arthur gingersnaps är fortfarande några av mina favoritkakor någonsin – de är gnistrande små tvåbitiga underverk som jag tycker är helt söt och oändligt tillfredsställande. Om du fruktar pajskorpor rekommenderar jag också en studie med kapitlet om pajer. Det kommer att ge dig den kunskap och det förtroende du behöver. Några andra favoriter: Zephyr pannkakor (som ljus och smältande som utlovat), Kukos citronmuffins (den första sommaren jag gick med i en CSA), Peach och Raspberry Cobbler (ett bra barn steg mot pie-making), picknick wraps (min först foray in flatbreads) och ciabatta (min första förlag till hantverkare).

Det här är den bok jag rekommenderar när jag hör att en vän eller någon dotter eller en slumpmässig Facebook-anslutning vill “börja baka mer.” Det är inte så prickigt eller glänsande eller fullt av brasvärda uppfinningsrika recept som andra bakböcker där ute, men det är en stark och kunnig följeslagare. År och år efter att jag återvände mitt bibliotek kopiera och scrounged upp pengarna för att köpa min egen, är det fortfarande min favorit.

Åh, P.S. Om du köper den här boken rekommenderar jag att jag springar för hårdbacken. Om din kokbok står inför den typ av liv som min kokbok har ställt inför, kommer du att vilja ha den i någon stark bindning.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: King Arthur Flour Baker’s Companion av King Arthur Flour

Besök författarens hemsida: King Arthur Flour

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna som uttrycks i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades inte eller betalades på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar.