Julia barns hemlighet till bästa vinaigrette är att göra det som en martini

För det mesta av mitt liv trodde jag att jag hatade sallader, men det visar sig att jag bara inte gillar de flesta salladsdressingar. I åratal försökte jag äta sallader, bara för att ta några bett innan du gav upp och lämnade en överklädd röra av goopyblad på min tallrik.

Med rätt dressing är salladerna emellertid en av mina favorit saker att äta nu och att göra ett dressing som passar min egen smak är extremt lätt att göra hemma.

Många flaska salladsdressingar är för söta, salta, tjocka, ostliknande eller några andra saker som kanske inte sitter rätt på en persons individuella smak. Det är också praktiskt taget omöjligt att återskapa tårtan, färskt tang av en riktigt bra citronvinägrett i en flaska, men det är en enkel sak att göra hemma och det tar förmodligen mindre tid än att tvätta sallat.

Julia Child har ett underbart recept, förstås, och enligt Matlagningsljuss Meghan Overdeep, Child sa nyckeln till en bra vinaigrette är att behandla dressingen som en cocktail.

“… du kommer så ofta se proportioner av en del ättika till tre delar olja, men det kan göra en mycket sur, mycket vinegary vinaigrette”, skrev Child. “Jag använder proportionerna av en mycket torr martini, eftersom du alltid kan lägga till mer vinäger eller citron men du kan inte ta ut det.”

Julia Child tyckte om hennes martini Söt torr, tydligen, eftersom hennes recept kräver mellan 1/3 och 1/2 kopp extra jungfruolja med en halv matsked vinäger och en halv matsked med färskpressad citronsaft. En genomsnittlig martini är sex eller sju delar gin till en del vermouth, medan barnets recept kräver mellan fem och åtta delar olja till en del ättika och citronsaft.

Få receptet: Julia Childs Basic Vinaigrette

Barnets recept är ganska annorlunda än de tre till ett olja till ättika förhållandet, men de flesta kläduppskrifterna kräver det, men hela poängen med att göra det på så sätt är att du kan justera syra eller tartness till din egen smak därifrån . Och att kunna anpassa klädseln för att vara exakt vad du vill är det bästa med att göra salladsdressing hemma.

Barn sa att med god kvalitet ingredienser var en perfekt vinaigrette så lätt att göra hemma att hon inte såg någon anledning till flaskor.

Vad är din favorit salladsdressing?