Jam Report: Dundee Orange Marmalade

Varumärke: Dundee Orange Marmalade
Frukt: Sevilla Apelsiner
Plats: skottland

Betyg: Beroendeframkallande*

Är du en marmelad älskare?Då måste vi säga att av alla marmelader du enkelt kan hitta i butiker, gillar vi Dundee bäst.

Kanske är det de stora tjocka vita glasflaskorna som gör stora pennhållare när du är klar. Kanske är det Sevilla-apelsinerna som har en stor historia som skapats av bittra spanska apelsiner som ingen ville äta. ** Det är kanske den tjocka skärningen av apelsinerna själva och den klibbiga, snygga konsistensen som du måste kämpa ut ur burk. Vi gillar Dundee när det blir väldigt torrt, sött och gammalt. När du är i en nypa sätter du en bit helhudstöd, smör och en tjock platta av Dundee.

Till All Jam Report Posts

** Historia från Scots Independent:
“Starten av den världsberömda Keillers marmelad från Dundee började av en slump i 1700. Berättelsen säger att en ödmjuk Dundee-hantverkare, den unga James Keiller, utnyttjade ett spanskt fartyg som tog tillflykt från en vinterstorm i Dundee hamn med en stor last av apelsiner i Sevilla. Dessa köpte han i stor mängd, mycket billigt, men fann att på grund av sin bitterhet kunde han inte sälja dem! Hans geniala fru Janet, som inte ville slösa på frukten, använde apelsinerna i stället för sina vanliga quinces , för att göra några krukor av bevarade. De visade sig vara så populära att Dundee-allmänheten krävde mer och Keiller hade då en vanlig ordning för Sevilla-apelsiner. Flera generationer senare, 1797, kände sig en annan fru Keiller och hennes son James äntligen säker nog att bygga världens första marmeladfabrik. ”

  Jeg installerede IKEAs mini-sink - her er hvad jeg lærte

Här är deras recept, vitburk ingår inte:

Dundee Marmalad
gör ca 4lb

2 pund Sevilla eller bitter apelsiner
2 citroner
4 pt vatten
4 lbs konserverande socker

Tvätta apelsiner och citroner och sätt i hel, i en stor kastrull eller konserveringspanna, sätt i vattnet och lägg locket på. Koka och simma i en och en halv timme så att du enkelt kan genomborra frukten. När de är klara, ta ut dem och lämna dem på en stor maträtt för att svalna. Med en vass kniv skär du in i den tjocklek du vill, och ta bort eventuella pips. Tillsätt dessa pipor till saften, koka i tio minuter, sedan spänna. Tillsätt den skivade frukten till saften och koka den; tillsätt sedan sockret. Rör om en mild värme tills den lösgörs, koka sedan snabbt upp, utan omrörning, i ungefär en halvtimme, eller tills inställningspunkten (ca 220 ° F) uppnås. En liten sked på en kall skål kommer att “rynka” när skålen är lutad – om marmeladen är tillräckligt kokad. Häll i varma burkar och täck omedelbart.

*Betygsättningssystem:

Beroendeframkallande
Bra
yucky