Jag slutar vara vegetarian för en resa till Frankrike

Det började med en tweet. Kate Hill, som sprang kök på Camont i Gascony, tog sökande till ett kulinariskt skrivhem på sitt 300-åriga bondgårdshotell på landsbygden i sydvästra Frankrike. Hon ville att någon skulle komma i ett litet blått rum, gå med i Camp Confit och skriva sitt hjärta ut. Sitter i mitt svaga fönsterlösa kontor där jag jobbade på webbplatser hela dagen, något som jag klickade i mitt sinne. Jag var tvungen att göra det här.

Det enda problemet var att jag var vegetarian. Jag hade slashed mest kött från min diet efter att ha läst Djungeln på gymnasiet. Detta uppehållstillstånd krävde att jag var tvungen att lära mig allt om ankor. Jag hade aldrig haft anka. Jag hade inte haft kött på åtta år. Men jag hade nyligen läst Barbara Kingsolver s Djur, grönsaker, mirakel och ifrågasatte varför jag skulle äta tofu flög över hela världen men inte nötkött från nötkreatur uppväxt på betesmarker i mitt eget Kentucky hem.

Så jag utarbetade ett mest allvarligt brev till Kate och lade upp min längtan efter allting franska, min nyligen uppväckta aptit för äkta mat, fräsch från trädgårdar som mina morföräldrar, min önskan att skriva inte bara på min blogg för vänner och familj, men som en riktig författare.

På något sätt valde hon mig. Men hon hade en bestämmelse: Jag kunde inte landa i Frankrike köttfri i så många år och börja bara gorging mig på djurfett. Jag skulle behöva arbeta upp till det. Jag började naturligtvis med baconfett och gjorde den första maträtten som jag lärt mig att laga mat: kex och sås. I sant Portlandia mode jag lärde känna bonden som uppfostrade arvsvärnen. Då hade jag faktisk bacon och oh mon Dieu, vad tänkte jag på dessa långa år? Men det var bara amuse bouche: en härlig, gluttonisk fest väntade mig i Frankrike.

Relearning att äta kött i Frankrike var lättare än jag trodde

När jag ser tillbaka på min blogg från dessa dagar nu verkar det som en drömdag på slutet av all skönhet som kommer från anka. Om jag var nervös att äta kött medan jag var utomlands, visar den inte i mitt skrivande. Jag åt vinbräserad ankabröst, rostade grönsaker med ankafett, epic cassoulet, grattons (krispig ankahud stekt i eget fett), rillette, anka soppa, anka confit, anka tunga, anka hjärtan. Jag var inte squeamish över någonting; som ett tidigare vegetarianiskt kött var kött, och om ett djur dog för din middag, varför skulle du inte äta allt det? Och det var naturligtvis foie gras.

Vi tog en liten fälttur till en närliggande foie farm och museum där jag fruktade att jag skulle vittna om ondskan. Det visade sig vara gula änder som vandrade grunderna och gick över för gavage när det var deras tur. Och efter att ha sett hur änderna matades visade det sig inte vara den plågsamma övningen jag hade hört talas om.

Det var också gott. Den olyckliga delen om att lära sig att älska foie gras under omständigheter där vi gjorde vår egen var att det kom i stora plattor – allt jag kunde äta – och jag kunde inte sluta äta det.

Varför fortsätter jag att äta kött efter min resa till Frankrike

Efter min tid i Camont var det på snöig Paris för ett otrolig par dagar med fest. Oui, monsieur, Jag vill ha det rätta nötköttet, jag gör. Jag vill ha benmärgen, den krämiga, ursprungligen läckra magen rostade inuti nötköttbenet, skopas ut med smörgås, grillat baguetteslip, beströdda med havsaltflingor och toppad med skarp persilja. Jag kunde inte få nog. Och stekfries, bleu, s’il vous plait. Åh, och soupe à l’oignon, Ja, den djupt tillfredsställande skålen av mahogny-hued lager drenched i ost. Varje måltid var en uppenbarelse. Detta var livet med kött.

Jag fortsätter att äta kött nu när min resa är över. Vi köper från våra favoritbönder på marknaden eller vår lokala slaktare för hela djur och förbereder det med samma kärlek jag upplevde i Frankrike. Våra smashburger-stil hamburgare av lokalt nötkött är sista måltiden värdig om jag själv säger det, men de är en en eller två gånger per månad splurge – inte daglig prissättning.

Faktum är att jag fortfarande äter fler växter än kött, men resan till Frankrike visade mig att om du ska bli en omnivör kan du göra det på ett sätt som hedrar djuret. För mig som bara köper det från bönder som är genomskinliga om sina metoder, använder allt och gör måltiden ett speciellt tillfälle.

Har du någonsin förändrat dina matvanor när du reser? Låt oss veta i kommentarerna!