Ja, rökt Cocktails Involver Real Smoke. Så här gör du hemma.

Har du en sak för rökiga drycker? Har du sippat en trendig rökig cocktail nyligen, en som går sätt bortom röken från Scotch och till nytt territorium? Rökiga cocktails är mycket roliga att göra hemma, jag upptäckte nyligen, och ja, de involverar riktig rök, och ja, de handlar bara om det bästa festtricket någonsin. Så här ser det ut som att man gör en rökt cocktail…

Det är min vän Chris, som driver radbloggen Man Made DIY. Förra året passerade jag på Rökpistolen jag granskade ett tag tillbaka och överlämnade det till Chris, som jag visste skulle göra det till bättre användning än vad jag skulle. Jo, jag blev inte besviken. Han och hans fru kom över till middag, aptitretare och drycker i släp, och Chris satt upp sitt rökiga cocktaillab på köksön. Han mättade och hällde drycken i en glasflaska och började kulan. 

Han tända träspån i Rökpistolen och bara för en delad sekund hällde doftande rök in i flaskan. Se alla de vita sakerna i flaskan? Ja, röka. Han skakade upp det (vi alla turlade) och hällde sedan ut våra rökiga gammaldagsa. Allvarligt djup och rökig, som en vedeldad eld och bourbon i ett glas. Om rökig är din sak (eller, för den delen, feststick) måste du prova detta. 

Chris skrev ett bra inlägg på Man Made DIY med några tips om att göra röka cocktails som dessa, med några alternativa metoder till Smoking Gun. 

Är röka cocktails bland dina drycker som du väljer? Har du någonsin försökt att göra en hemma? 

(Bilder: Chris Gardner, Tro Durand)