Inspiration: Le Dîner en Blanc à San Francisco

Dîner en Blanc kommer till San Francisco och även om det finns 2500 (ja, två tusen femhundra) platser tillgängliga, ser det ut som att jag har tappat bort lotteriet för att få en inbjudan. Bua! (Och det är på min födelsedags helg också. Dubbel boo!) Vad är Dîner en Blanc (visas i Paris ovan) och vad kan jag göra istället?

Dîner en Blancs koncept är del flash mob, del popup-restaurang, del elegant picknick. Det startade i Paris år 1988 av en man som heter François Pasquier som arrangerade en återförening av 100 av hans vänner i Bois de Boulogne. För att hitta varandra var alla instruerade att bära vit. Evenemanget var väldigt populärt och växte varje år till 10 000+ middag det är idag. Förutom Paris hålls Dîner en Blanc i Montreal, Quebec, Hamburg och i år i New York och San Francisco.

I San Francisco erbjuds inbjudningarna av ett e-post lotteri och rullas fortfarande ut. Om du lyckas ut och bli inbjuden, kan du bjuda in tre andra vänner att dela ditt bord. Platsen hålls hemlig tills några timmar före evenemanget. Så vad händer om stjärnorna inte är på din sida och du får inte en inbjudan?

Det kan inte hända med en stor publik, men du kan göra din egen version av den här händelsen. Hitta en plats utanför, säkra den med eventuella tillstånd som krävs och bjud in dina vänner. Några förslag är en park, takterrass, strand, dold gränd, en brygga eller blindhus. Inomhusplatser kan vara ett gammalt lager, någons (ren och intressant) garage, en konststudio, en gemenskapsteater.) Håll platsen hemlig till sista möjliga ögonblick, precis som arrangörerna av Dîner en Blanc gör, lägger till en prick av mystik och äventyr till kvällen.

Du kan super organisera maten och be varje vän att ta en kurs. Eller du kan hålla fast vid idén om att alla tar sin egen eleganta picknick. Håll det enkelt och ge borden, men fråga alla att ta med stolar, en vit duk eller ett lakan och bestick och redskap. Ingen plast, inga engångsartiklar: det här är en stilig händelse. Ge ljus (ljus skulle vara trevligt) och musik, och naturligtvis insistera på att alla bär vit!

Jag älskar den korta videon från händelsen i Paris 2011 ovan, som visar människor med sparklers och lanserar eldstrålade lyktor – brandlagen i Paris får inte vara lika strikta som de i USA! Men det här är en bra inspiration för en liten fest där få sparklers skulle vara ett festligt sätt att avsluta natten.

Relaterad: Underhållande tips: Ställ in motivet med ett tema

(Bild: Diner och Blanc)