Ina Gartens smarta tips för dressing av en sallad

Av alla irriterande drag som en person kan ha, kommer inte till bordet när de säger att de kommer att vara en av de värsta. Det händer ständigt i mitt hus. När jag gör matlagningen ska jag låta alla veta när maten är klar, och de kommer att säga att de kommer. Sedan ska jag kasta salladen och ta den till bordet, och ingen kommer att vara där. Antingen kom något på jobbet, eller någon dawdling, eller någon har nästan besegrade chefen i sitt videospel, och jag står fast vid bordet i panik och ropar: “Du förstår inte, jag klädde på salladen! Jag klädde på salladen!”

Sallader är utomordentligt finiga om att klä sig. De är nästan lika svåra att tiden är korrekt som avokado. Du kan inte kasta en sallad i förväg eller bladen kommer att vila, och salladen blir snabbt en sorglig, lurande röra. En sallad kan bara klä sig strax innan du äter, och det är praktiskt taget en tävling: Gör salladen, klä på salladen och kör så fort som möjligt till bordet.

Ina Garten älskar att förbereda mat i förväg så mycket som möjligt, men det brukar inte fungera så bra med sallader. Lyckligtvis har hon ett litet klädsel för att göra en sallad i förväg utan att det blir visat.

Många människor är rädda för att göra egna vinaigrettes, men Ina säger att det är en av de enklaste sakerna att göra, och så länge du använder goda ingredienser, kommer det nog att smaka gott i slutet. Inas recept är enkelt: vitlök, Dijon senap, Champagne vinäger och olivolja. Efter att hon blandat det smakar hon det med ett blad för att se till att smakerna är rätt, och om förbandet är tillfredsställande, monterar hon sallat, men hon kastar inte det.

Få receptet: Vinaigrette för grön sallad från Ina Garten

Och här är den verkliga geniala delen: “Det jag gör med en vinaigrette, lägger jag en liten bit av den i botten av [salladskålen] – du vill inte kasta den innan du ska tjäna den, ” Hon sa. Sedan lägger hon mesclun gröna i skålen så att de sitter på toppen av vinaigrette.

“Så vinaigrette är på botten, bladen är på toppen, och Jeffrey kan bara kasta det när han är redo för middag”, sa hon. “Och middagen är bokstavligen i kylskåpet.”

Det är en mycket bra idé, och det är väldigt lik den här franska metoden för att sätta på en sallad, vilket är att göra dressingen rätt i salladsskålen först, sedan höga bladen på toppen och sätt den åt sidan som Ina gör tills den är klar att serveras och kastas. Det är precis som Inas teknik, och det har fördelen att bara smutsar den en skålen istället för två. Du skulle behöva veta exakt hur mycket dressing du ville ha innan du började, men om du var säker på att du visste hur mycket dressing att göra för hur mycket gröna du använde skulle det vara väldigt bekvämt.